Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Ezek a legfelhasználóbarátabb online számlázó programok

Mitől felhasználóbarát egy online számlázó szoftver

2023. 06. 14.

Olvasási idő: 3:11 perc

Mivel 2021. január 4-től adatszolgátlási kötelezettség áll fenn minden kiállított számláról, a kézi számlatömb használata esetén is be kell gépelni a számlák adatait, így a leginkább célravezető vállalkozásod számára, ha online számlázó használatával megspórolod a dupla munkát. A számlázó program kiválasztásakor lényeges szempont, hogy mennyire felhasználóbarát maga a számlázó program használata, illetve a konstrukció amiben hozzájuthatsz.

Az online számlázás

A felhő alapú számlázóprogramok segítségével az adatszolgáltatás teljesen automatikussá vált, ezáltal a számla kiállításával egyidejűleg a NAV-hoz is beérkezik az információ, minden plusz elintéznivaló és kötelezettség nélkül. Míg a számlatömböt használókra jelentősen hosszabb és bonyolultabb procedúra vár. Az online számlázó program a NAV-ban történő egyszeri regisztráció után automatikusan szolgáltatja a szükséges az adatokat az adóhatóság felé. A NAV saját online számlázó programja elsőre kézenfekvő választásnak tűnhet, mégis a piacon elérhető megoldások számos kényelmi funkciót és olyen egyéb lehetőségeket nyújthatnak a vállalkozásoknak, amik segítenek eligazodni a bürokrácia útvesztőjében.

Mindezek mellett jelentős változás volt, hogy a NAV lehetővé tette, hogy maga az adatszolgáltatáshoz használt formátum, egyből számlának tekinthető legyen, így azt elektronikus számlaként egyből hitelesíti. Ebben az estben, a NAV-hoz beküldött információ által hitelesítve visszaküldenek egy letölthető példányt, ez maga az e-számla. Az e-számla használatával teljesen leváltható a papír alapú számlázás, úgy hogy nincs postaköltség, és még az elektronikus aláírással sem kell bajlódnod, elég akár csak egy e-mail csatolmányaként elküldened ügyfelednek az így elkészült elektronikus számlát.

Mivel akár jelentős különbségek is lehetnek a különböző online számlázó programok funkcióiban, ezért mindenképpen érdemes alaposan utánanézned, melyik az az online számlázó program ami a legmegfelelőbb a vállalkozásod számára.

Mit tud egy jó online számlázó program?

A CMO felhő alapú online számlázó programja lehetővé teszi az elektronikus számlák kiállítását bárhol, bármikor akár a mobiltelefonod segítségével is. A gyorsabb számlázás nagy segítség lehet minden vállalkozás számára, mivel így hosszú távon jelentős mennyiségű időt takaríthatsz meg. Természetesen a rendszer megfelel minden biztonsági- és NAV által támasztott előírásnak.

A CMO online számlázó programját használva nem kell tartanod a rejtett költségektől sem. A webes alkalmazás segítségével egyszerűen összekötheted (e-számla, pénztárgép és elektronikus fizetés) aktivitásaidat és nyomon követheted a kereskedelmi adataidat. Így nem szükséges egész nap a pénztárgép mellett ülni, hogy látható legyen, hogy alakul az üzlet aznapi forgalma.

Manapság már egyre elterjedtebb és közkedveltebb az érintés mentes elektronikus fizetés, vagyis a QR-kódos fizetés. Az online számlázó program segítségével lehetőséged van hozzájutni ehhez a kiegészítő szolgáltatáshoz, mely nagyon hasznos lehet, ha a vásárlóid csak elvétve fizetnek elektronikusan, ezért nem éri meg egy bankkártya leolvasó terminált fenntartanod.

A CMO online számlázóprogramja a következőket biztosítja:

  • NAV adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése
  • korlátlan számla kiállítása
  • partnertörzs
  • cikktörzs
  • alap statisztikák készítése

Ha változó a munkavégzés helyszíne szükséged lehet egy hordozható számlanyomtatóra, mellyel kötöttségek nélkül nyomtathatsz számlát. A cmo kínálatában több lehetséges készülék és konstrukció közül kiválaszthatod ki a vállalkozásod számára legmegfelelőbbet.

A felhő alapú számlázó program előnyei:

  • Adatvédelem és tárolás
    • professzionális, bankbiztonság szintű védelem hackerek ellen
    • több szerveren való tárolása az adatoknak, így egy hirtelen leállás sem jelenthet gondot
  • Egyszerű kereshetőség
    • bármikor, akár mobiltelefonról visszakereshetőek a számlák
    • megtekintési jogosultsággal a könyvelő hozzáférést kap az adatokhoz
  • Mindig naprakész
    • automatikusan frissülő rendszer, így nem kell a szoftverfrissítésekkel bajlódni
    • élőben frissülő kereskedelmi adatok és raktárkészletváltozások

Amenyiben az elektronikus fizetési lehetőséget SoftPOS terminállal szeretnéd biztosítani, a CMO-nál erre is van megoldás. Így a vállalkozásod fizetési rendszerét akár teljes egészében a virtuális térbe költöztetheted.