Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

NTAK-kompatibilis szoftverek: ezekről érdemes tudnod vendéglátósként

NTAK kompatibilis programok

2023. 10. 17.

Olvasási idő: 2:13 perc

Az NTAK-kompatibilis szoftverek segítségével tehetnek eleget a vendéglátósok a kötelező adatszolgáltatási kötelezettségüknek. A CMO következő cikkében összefoglaltuk Neked a legfontosabb tudnivalókat a témában, hogy Te is minél egyszerűbben megoldhasd az előírt adatok beküldését!

Mik azok az NTAK-kompatibilis szoftverek?

Az NTAK-kompatibilis szoftverek (más néven e-pénztárgépek) egyszerű megoldást nyújtanak a vendéglátósok számára, hogy teljesíthessék adatszolgáltatási kötelezettségüket az NTAK jogszabály keretein belül. A rendelet szerint a vendéglátóhelyeknek elektronikus formában kell továbbitaniuk a forgalmi adataikat, anonim módon, csupán statisztikai adatgyűjtés céljából.

Az applikáció bankkártya terminállal használható, ezért is fontos, hogy kompatibilis eszközzel rendelkezz, amivel a vevőid bankkkártyás és SZÉP kártyás fizetéseit is könnyen tudod fogadni. Szerencsére mindezt be tudod szerezni, akár egy helyen is, a CMO-tól.

Ez persze azt is feltételezi, hogy már regisztráltál az NTAK rendszerébe. Amennyiben ez megtörtént, az NTAK-kompatibilis szoftver beszerzése után máris eleget tehetsz az adatszolgáltatási kötelezettségednek.

Hogyan zajlik az adatszolgáltatás NTAK-kompatibilis szoftverrel?

A szálláshelyekkel ellentétben a vendéglátóhelyeknek nincs külön havi adatszolgáltatási kötelezettsége. Ezt váltja ki az NTAK-kompatibilis szoftverekkel történő automatikus adatküldés, amit legkésőbb a tárgynapot követő 24 órában kell teljesíteni. Ellenkező esetben akár komoly bírságokkal is számolhatunk.

Üzemzavar esetén természetesen nem elvárható az adatküldés, de a hibaelhárítást követő napon már be kell potólni az előírt adatok elküldését egy NTAK-kompatibilis szoftverrel. Kétféle adatküldési módot különböztetünk meg, amit ilyen szoftverrel végezhetsz:

1. Napi zárást követő adatküldés

  • tárgynap besorolása
  • lezárandó tárgynap
  • nyitás és zárás időpontja
  • borravaló összege

2. Eseményvezérelt adatcsomag (minden rendelés végén kiállított rendelésösszesítő)

Itt a rendelésre vontatkozó információkat kell megadni, mint például a rendelés ára és mennyisége, NTAK fő- és alkategóriákra bontva, mint például:

  • Étel (előétel, leves, főétel…)
  • Helyben készített alkoholmentes ital (limonádé, tea, kávé…)
  • Nem helyben készített alkoholmentes ital (víz, rostos, szénsavmentes, szénsavas üdítők…)
  • Alkoholos italok (koktél, párlat, likőr…)
  • Egyéb (szervizdíj, kedvezmény, csomagolás…)

Elsőre komplikáltnak tűnhet napi rendszerességgel minden rendelésről adatokat küldeni, de szerencsére egyszerűen és gyorsan megoldhatók ezek a visszatérő feladatok a megfelelő NTAK-kompatibilis szoftverrel. Ráadásul egy ilyen szoftvernek köszönhetően Te is jobban át tudod majd látni a saját forgalmi adataidat.

NTAK-kompatibilis szoftver árak a CMO-nál

A CMO kínálatában többféle NTAK-kompatibilis szoftver és kiegészítő közül válogathatsz. Az árakat egy helyen összehasonlíthatod az előbbi linkre kattintva.

Különböző lehetőségeket kínálunk kedvezményes pénztárgép vásárlásra és POS terminál bérlésre, hogy mindenképp megtalálhasd azt a megoldást, ami a leginkább megfelel a vállakozásod igényeinek. Így akár csak az alapokra van szükséged, akár komplett vendéglátó csomagra, számíthatsz a CMO segítségére.

  • Gyakran kell nyugtát kiállítanod? Már az e-pénztárgép applikáción keresztül is nyomtathatsz! Csomagjaink közül olyat is választhatsz, ami már magában foglalja az adóügyi blokknyomtatót is!
  • Szeretnéd részletesen személyre szabni az értékesített cikkeid listáját? Váltsd le a kategória alapú értékesítést és adatküldést a CMO Smart NTAK szoftver kiegészítővel!
  • Vásárlási és bérlési konstrukciók – Válaszd, ami neked kényelmesebb. Az asztali pénztárgép praktikus választás, ha egy helyen történnek a kifizetések a vendéglátó üzletedben.
  • Ha bővülés előtt állsz, az sem okoz problémát. Bármikor lesz lehetőséged akár több pénztárgépet is hozzáadnod a már meglévő rendszeredbe.

Ingyenes NTAK-kompatibilis szoftver a CMO-nál

Ha pedig már minden eszköz a rendelkezésedre áll (bankkártya vagy SoftPOS terminál, blokknyomtató pénztárgép), akkor az NTAK-kompatibilis szoftvert ingyenesen is beszerezheted a CMO-tól. Így díjmentesen tehetsz eleget az adatszolgáltatási kötelezettségednek, és továbbra is csupán a POS terminálokhoz kapcsolódó tranzakciós díjat kell állnod.

Az ajánlat előre feltöltött cikktörzseket is tartalmaz, hogy ne kelljen sokat foglalkoznod a beállításokkal, és tényleg csak az értékesítésre kelljen fókuszálnad. Felhasználóbarát, átlátható felület, gyorsan megtanulható a használata – már csak ezért is megéri a CMO-t választanod.

Havidíj és hűségidő nélkül használhatod hozzá az A920 Pro bankfüggetlen bankkártya terminált. Ennek csupán az a feltétele, hogy a havi bankkártyás fizetések forgalma elérje a 400 000 forintot a vendéglátó üzletedben. Ha 30 napot vagy nyitva egy hónapban, akkor eszerint naponta csupán 13 300 forintnyi kártyás tranzakciót kell elérned!

És még ha netán nem is érnéd el a havi minimum összeget, akkor is csak 5000 Ft + ÁFA díjat kell állnod.

Kérdésed van, vagy további információra lenne szükséged?

LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA!