Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Pénztárgép beszerzése – Tanácsok a megfelelő modell kiválasztásához

Hogyan válassz online pénztárgépet

2023. 12. 18.

Olvasási idő: 3:49 perc

Aligha akad manapság már olyan vállalkozás, ahol ne lenne kötelező az online pénztárgép beszerzése, ezért is tartjuk fontosnak foglalkozni a témával, hogy számodra is iránymutatást nyújtsunk a választást illetően. Cikkünkben részletesen kifejtjük azokat a szempontokat, amelyek segíthetnek a számodra tökéletes modell megtalálásában.

Pénztárgép bérlés vagy vásárlás az ideálisabb számodra?

Talán egyszerű kérdésnek tűnhet elsőre, azonban hosszútávon nem mindegy, hogy a saját eszközödet használod, vagy bérelsz egy szimpatikus gépet. A pénztárgép beszerzése során bérléssel sem nyúlhatsz mellé, főleg, ha induló vállalkozásról van szó, hiszen több előnnyel jár, mint gondolnád! Lássuk miért érheti meg bérlés mellett döntened:

  • Pénztárgép bérléssel lényegesen kevesebb kiadással kell számolnod havonta, hiszen az egyszeri kaució mellett elegendő a havidíjjal számolnod. Ez a tervezhetőség könnyebbséget nyújthat a havi elszámoláskor.
  • Bérléssel nem csupán a gépet szerezheted be, hanem kedvező csomagajánlatra is szert tehetsz, ami plusz szolgáltatásokat és/vagy eszközöket biztosít számodra alacsonyabb áron, mintha külön-külön szereznéd be.
  • Meghibásodás esetén (rendeltetésszerű használat mellett) a szolgáltató köteles a pénztárgépet javítani, ami egy filléredbe sem kerül, ez idő alatt pedig cserekészülékkel folytathatod a munkát. Ebből adódóan minden szükséges karbantartás az ő felelőssége marad. A CMO ügyfeleként akár 24 órán belül kicseréltetheted meghibásodott pénztárgéped!
  • Esetünkben örök garanciát kapsz minden bérelt pénztárgép beszerzése esetén, amivel igyekszünk még vállalkozó-barátabbá tenni ezen szolgáltatásunkat. Idővel, ha úgy döntesz, meg is vásárolhatod egyes gépeinket, melynek árába beszámítjuk a kauciót!

Vajon a pénztárgép vásárlás is tartogat hasonló pozitívumokat? Nyilván ennek az opciónak is megvannak a maga előnyei, ha ragaszkodsz hozzá, hogy a használt pénztárgép a sajátod legyen, ezek pedig az alábbiak:

  • Egyszeri, nagyobb beruházás, de a későbbiekben már nem kell rá pénzt költened. Ha a későbbiekben már nem használnád, el is adhatod.
  • Választhatsz olcsóbb konstrukciót, ugyanis nem minden rossz, ami kevesebbe kerül.
  • Legtöbbször nem kell letöltened hűségidőt, vagyis kötöttségek nélkül lehetsz tulajdonosa a pénztárgépednek. A hűségidővel forgalmazott gépek sem ördögtől valók, ilyen esetekben plusz extrákat is kapsz csomagban a pénztárgéped mellé.
  • Használt pénztárgép beszerzése mellett is dönthetsz, ez esetben lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá az eszközhöz, viszont néhány dologra oda kell figyelned ebben az esetben, amelyről különálló cikkünkben is olvashatsz.

Tegyen eleget a pénztárgép a törvényi kötelezettségeknek

A bankkártyás fizetést napjainkban már természetesnek vesszük, kezdi kiszorítani a készpénzt, ehhez köthető az a törvényi előírás is, miszerint biztosítani kell a vásárlók számára az elektronikus fizetési lehetőséget. Online pénztárgép beszerzése által sajátos módot választhatsz, hogy milyen elektronikus fizetési formát részesítesz előnyben, legyen az akár QR kódos fizetés, bankkártyás fizetés vagy azonnali átutalás.

Három alapvető törvényi kötelezettségnek kell megfelelnie vállalkozásodnak:

  1. Adatszolgáltatás nyújtása, pl. online számlázó segítségével.
  2. Elektronikus fizetés biztosítása.
  3. Online pénztárgép megléte.

Ahhoz, hogy egyszerűen és könnyedén megfelelj mindháromnak, ajánlott egy helyről választani ezeket a szolgáltatásokat, hogy kompatibilisek és összekapcsolhatók legyenek egymással. Komplex szolgáltatáscsomaggal nem lőhetsz mellé, itt a CMO-nál számos kedvező ajánlatot állítottunk össze, hogy a legtöbb vállalkozási struktúrának kedvezzünk!

Ár-érték arány: drágábbat vagy olcsóbbat válassz?

A magasabb árkategória nagyon sok esetben jelzésértékkel bír, hiszen egyből arra asszociálunk, hogy ha valami drága, akkor jó minőséget veszünk. Ez azért nem teljesen igaz, pláne nem CMO pénztárgépek esetében, hiszen esetünkben kedvezményes csomagajánlatot is választhatsz, mint a Combo299 pénztárgép csomag minden egyben ajánlata.

Maga a gép ára mellett a járulékos költségeket sem szabad elfelejteni, akárcsak a beüzemelési és szállítási költséget, tartalmaz-e az ajánlat pénztárgép naplót, vagy hogy hány hónap garanciát adnak hozzá.

Nem is keveset beszéltünk arról, hogy milyen különbségek vannak a pénztárgép bérlése és megvásárlása között, ár tekintetében pedig ez a legmeghatározóbb szempont. Ha úgy érzed, hogy már az elején megéri nagy összeget költened azért, hogy saját pénztárgéped legyen, akkor már csak az ideális konstrukció kiválasztásán kell törnöd a fejed. Ha viszont sokallod egy összegben kifizetni a gép árát, akkor pénztárgép beszerzése során válaszd a bérlést, így a kaució után már csak a havidíjjal kell foglalkoznod. A későbbiekben pedig ugyancsak dönthetsz amellett, hogy meg is vennéd az általad bérelt gépet.

Kiszámítható szolgáltatás nagy forgalom esetén is

Egyértelműen nem összehasonlítható egy sarki kisbolt forgalma egy komolyabb áruházéval, egy azonban közös bennük: minden tranzakció után nyugtát kell adni a vevőknek. Ehhez pedig megbízható pénztárgép beszerzése dukál, ami képes akár napi tíz vagy több ezer bizonylat kinyomtatására a szükségleteknek megfelelően. Egy minőségi pénztárgépnek bírnia kell ezt a terhelést.

Mindemellett a pénztárgépnek folyamatos összeköttetésben kell lennie a NAV rendszerével, vagyis folyamatos adatszolgáltatási kötelezettséget kell, hogy teljesítsen. Nem igazán fordulhat elő (pedig van, hogy előfordul), hogy akadozik, esetleg leáll a rendszer, ami az adatszolgáltatás megszakadásához vezet. Éppen ezért válassz kiszámítható és megbízható gépet, ami nem hagy cserben még a legforgalmasabb napokon sem!

Vásárlás előtt jól gondold át, milyen funkciókat használnál, illetve mire nincs szükséged. A piacon rengeteg pénztárgépet találsz, így biztosan lesz közte olyan, ami illik az elvárásaidhoz. Válogass csomagjaink között, találd meg a számodra legkedvezőbb konstrukciót, vagy kérd segítségünket a pénztárgép beszerzése előtt.

Mennyi helyet tudsz biztosítani a gép számára?

Talán evidens kérdés, talán elsőre eszedbe sem jutott, hogy elképzeld, hová férne be a pénztárgép az üzletbe. Ha van elég helyed egy nagyobb méretű gép elhelyezésére, bátran válassz fix telephelyhez kialakított eszközt, mint például a CashBox Base pénztárgépet, amelyet BEST csomagban is bérelhetsz. Nem kell attól tartanod, hogy ezek nagy monstrumok lennének, asztali gép ellenére kompakt és helytakarékos kialakításúak.

Előfordul, nem is kevésszer, hogy nincs elég hely vagy nincs fix hely asztali gép számára, ilyenkor lépnek színre a hordozható, kisebb méretű pénztárgépek. GPS modullal felszerelt, fhordozható Fiscat iPalm pénztárgépünk](/online-penztargep/penztargep-vasarlas/fiscat-ipalm-online-penztargep "Mobil online pénztárgép") kitűnő választás lehet olyan vállalkozások számára, ahol változó a telephely, vagy éppen mozgó szolgáltatási helyen kell megvalósítani az elektronikus fizetést (büfékocsik, taxik).

CashBox és Fiscat termékcsaládú pénztárgépeink egyszerű kezelhetőségüknek köszönhetően jelentős népszerűségre tettek szert, hiszen kompakt méretük mellett számos funkcióval rendelkeznek. Egyaránt megtalálható köztük fix telephelyű asztali gép, valamint kisebb, akkumulátorról működő mobil eszközök. Teljes mértékben ellátják az adatszolgáltatási kötelezettségeket és a technikai követelményeket a NAV felé, egyszerűen cserélhető bennük a papír, illetve kijelzőjük nagy méretű és háttérvilágítással van ellátva.

Célunk az, hogy megtaláld a számodra legalkalmasabb és legkönnyebben használható gépet, legyen szó akár bérlésről, a vásárlásról, magáról a kasszáról, vagy kiegészítő szolgáltatásokról. Ha nehezen megy egyedül a pénztárgép beszerzése vagy az igényeid felmérése, kérd segítségünket a folyamatban!