Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Online számlázó programok összehasonlítása - Melyik a neked való?

Online számlázó szoftver összehasonlítás

2024. 03. 19.

Olvasási idő: 2:36 perc

A számlatömbök használata már a múlté, ha lépést akarsz tartani a fejlődéssel, bizonyára már te is online számlázó programot használsz. Lehet már elgondolkodtál azon, hogy lenne testhezállóbb megoldás, de nem tudod hogy állj neki a keresgélésnek és összehasonlításnak. Nos, úgy hisszük ebben is segíthetünk, cikkünkben ugyanis utánajárunk az online számlázó programok előnyeinek és hátrányainak.

Online számlázó ingyenesen? Figyelj a részletekre!

Természetes, hogy ha új programot szeretnénk (vagy kell) használni, akkor először az ingyenes verziók között nézünk szét, hátha akad valami használható köztük. Sajnos ez nem minden programra igaz, de online számlázó esetén találhatunk fizetésmentes mégis jól funkcionáló megoldást. Emellett nem elhanyagolható tényező az online számlázó programok összehasonlítása során az sem, hogy az adott program teljesen megfeleljen a jogszabályoknak és NAV kompatibilis legyen.

A CMO számlázó programja teljesen ingyenes amellett, hogy a NAV-hoz is be van kötve, így havidíj vagy rejtett költségek nélkül használhatod minden funkcióját. Míg a legtöbb ingyenes számlázó a legkisebb csomagját kínálja ingyen, vagy csak bizonyos részei elérhetők el díjmentesen, addig a CMO-nál nincsenek ilyen megkötések. Főleg kezdő vállalkozások esetén elengedhetetlen, hogy minél kedvezményesebben legyenek elérhetők a szükséges eszközök, így számukra is ideális választás lesz az ingyenes program.

Mindemellett nagy előny, ha nem kell 4-5 külön platformot kezelni egy cégen belül, hanem egy felületen keresztül elérhető és kezelhető minden szükséges dolog. Egy rövid regisztrációval már részese is vagy a CMO kereskedelmi rendszernek, amellyel rengeteg időt, felesleges adminisztratív munkát és pénzt spórolhatsz meg saját magad és a céged számára is. A NAV-val való online összeköttetés által pedig azonnal és automatikusan átkerülnek a számláid, így már ezzel sem kell külön foglalkoznod.

Online számlázó programok összehasonlítása operációs rendszer szempontjából

Ugye neked sem mindegy, hogy egy program vagy applikáció honnan és hogyan futtatható, mennyi időt vesz igénybe még egyáltalán betölt a felület és hány feladatot képes ellátni önmagában az app? Érthető, ha nem csak számítógépről szeretnél (vagy tudsz) számlázni, hiszen vannak sürgős esetek, amikor csak telefon van nálad és nem tudod elintézni azt az egy papírt, amire már vár a könyvelőd. Az eszközfüggetlen CMO számlázó program segítségével áthidalhatod ezeket a problémákat, felülkerekedhetsz az aggodalmakon, ugyanis nem csak számítógépes verzióban, hanem telefonra optimalizált formában is letöltheted:

  • Androidra: Ehhez legalább Android 8 vagy ennél újabb rendszert futtatni képes eszközre lesz szükséged, ami nem csak telefon lehet, hanem akár tablet is, a linkre kattintva már el is indíthatod a letöltést a Google Play áruházból.
  • iOS-ra: Apple készülék esetén legalább iOS 10 vagy ennél újabb iPhone-ra vagy iPad-ra fogod tudni letölteni az appot, az ehhez szükséges App Store linket ide kattintva találod.
  • Huawei-re: Bizony a Huawei telefont használókról sem feledkeztünk meg, ha netán nincs telepítve a Google Play áruház, akkor az App Gallery-ben találod az alkalmazást ide kattintva.

A felhő alapú számlázás sosem volt ilyen egyszerű, pár kattintással már ebédszünetben vagy hazafelé a buszon is elintézheted a sürgős számláznivalókat, mindezt úgy, hogy közben megspórolod a dupla munkát.

Az sem mindegy, mennyire rugalmas a számlázó programod

Mit értünk rugalmasság alatt? Részben ide tartozik, hogy több felületen is elérhető legyen, mint a fentebb említett telefonról működtethető megoldások, de lényeges szempont, hogy össze tudd kapcsolni más platformokkal és felruházni új funkciókkal. Az online számlázó programok összehasonlítása alkalmával egyedi módon emelkedik ki a CMO felhő alapú szolgáltatása, lássuk melyek ezek az előnyök:

  • Ingyenes, rejtett költségek és havidíj nélkül, nincsenek korlátozások a használatában.
  • Azonnal hozzáférhetsz a kereskedelmi adataidhoz, átnézheted vállalkozásod statisztikai adatait, ami segítségedre lesz a pénzügyi döntések meghozatalában.
  • Magas kiberbiztonsági szintet képvisel, hiszen a pénzügyek elképesztően kényes adatok, ezek védelme pedig biztosítva van.
  • Teljes mértékben megfelel a NAV által támasztott adatszolgáltatási kötelezettségnek, így neked sem kell duplán adminisztrálnod.
  • Összekapcsolhatod POS bankkártya terminállal vagy a legújabb SoftPOS elektronikus fizetéssel, ha egy kalap alatt le szeretnéd tudni a kötelező elektronikus fizetés biztosítását.
  • NTAK adatszolgáltatási csomaggal teljeskörűen felszerelheted vendéglátó vállalkozásod, ha adatszolgáltatási kötelezettséged van, hiszen a rendszerek kompatibilisek egymással, így egyben láthatod át céged működését.
  • Ha mindez nem lenne elég, akkor megspékeljük a dolgot még egy ingyenes applikációval, amelynek nagy hasznát veheti vállalkozásod, ez pedig az ePénztárgép alkalmazás. Ez a meglévő eszközöd felokosítására szolgál, és annak érdekében jött létre, hogy egyszerűbb legyen az NTAK adatküldés és a cikkelemes értékesítés. Számos csomagajánlat részét is képezi, így például adóügyi nyomtatóval nyugtakiállításra is alkalmas.

Mindezek által pofonegyszerűen működtethető egy egyéni vállalkozás, minden igényhez megtalálható a szükséges funkció, így személyre szabottan akár egy kisebb cég számára is teljeskörű megoldást nyújthat a CMO kereskedelmi rendszere.

Milyen kérdéseket tegyél fel magadnak az online számlázó programok összehasonlítása során?

Némelyik teljesen logikusnak hangzik, de könnyen lehet, hogy néhány fontos információ felett elsiklasz, ezért megpróbálunk segíteni néhány gondolatébresztővel.

  • Könyvelővel dolgozol vagy saját magad intézed az adózást? Ha az előbbi, akkor érdemes olyan rendszert választanod, amelyben könyvelők számára is egyszerű a hozzáférés biztonságos keretek között megtekintési jogosultsággal.
  • Kötelező számodra az NTAK adatszolgáltatás? Érdemes olyan programot nézned, ami lehetővé teszi ezt.
  • Össze szeretnéd kötni a számlázási rendszered pénztárgéppel? Idővel lehet bővítésre kerül sor a vállalkozásodban, ehhez pedig rugalmas megoldásra lesz szükséged, ami igény szerint módosítható.
  • Fontos, hogy naprakész legyél és bármikor hozzáférj a céges adatokhoz? Azonnal számlázhatsz akár telefonodról is, amennyiben kompatibilis applikáció mellett döntesz.
  • Szeretnél keveset költeni, de mégis minőségi szolgáltatást használni a hétköznapokban? Ilyet nem sokat találsz a piacon, de szerencsére nem is kell messzire menned.
  • Változó, hogy havonta hány számlát kell kiállítanod? CMO felhő alapú számlázóval korlátlan számú számlát készíthetsz el, amelyeket egyszerűen kereshetsz vissza, ha szükséged van rájuk.
  • Unod a manuális rendszerfrissítéseket? Nem kell többet ezzel bajlódnod, hiszen a rendszer automatikusan frissül, ahogyan a kereskedelmi adatok és a leltárkészlet is valós időben követhető nyomon.

Költöztesd vállalkozásod virtuális rendszerbe, kezeld egyszerűen és átláthatóan pénzügyeidet, miközben teljes mértékben eleget teszel a NAV és NTAK kötelezettségeidnek. Bővítsd alkalmazásokkal, kiegészítő szoftverekkel úgy, hogy tökéletesen illeszkedjen céged profiljához. Kérdésed van a CMO online számlázó programjával kapcsolatban? Keresd hozzáértő kollégáinkat telefonon vagy e-mailben, készséggel segítenek majd megválaszolni őket!