Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

A leghasznosabb vendéglátó szoftverek – Minden, amit tudnod érdemes!

A legjobb NTAK alkalmazások, applikációk

2024. 02. 12.

Olvasási idő: 3:51 perc

A kötelező adatszolgáltatás szépen lassan minden vendéglátóst elér, ugyanis 2024 január elsejétől mindenkinek kötelező lesz valamilyen vendéglátó szoftver használata, akinek az előző éves nettó árbevétele elérte a 12 millió forintot. Neked megvan már a befutó vagy még nézelődsz, melyik lenne a legjobb választás? Cikkünk segítséget nyújthat, ha nem jutsz dűlőre!

Az NTAK rendszer beüzemelésének folyamata

Mindenekelőtt jó, ha vendéglátósként tisztában vagy a kötelezettségekkel, illetve hogyan tudod ezeket meglépni, ebben szeretnénk egy kis gyorstalpalót tartani.

  • Regisztráció: A legelső lépés, ami minden vendéglátós számára kötelező, akkor is, ha nem kerül sor adatszolgáltatásra. A NTAK weboldalán részletes leírást olvashatsz róla, a bejelentkezéshez pedig ügyfélkapura lesz szükséged. Az adatgyűjtés során kapott adatok hozzájárulnak a különböző ágazatok kiértékeléséhez és fejlesztéséhez, ezért fontos, hogy csak hitelesített felhasználók használhassák a rendszert.
  • Kiskereskedelmi és vendéglátó szoftver kiválasztása: Az NTAK számára nyújtott kötelező adatszolgáltatáshoz több csomag is rendelkezésedre áll, melynek célja, hogy személyre szabottan választhass vállalkozásod számára. Az összes vendéglátó szoftver alapját az ingyenes, CMO által fejlesztett ePénztárgép applikáció adja, melynek rugalmassága lehetővé teszi a későbbi bővítéseket (akár szoftveres, akár hardveres alapon).
  • Vendéglátó szoftver és az NTAK rendszer összekapcsolása: Attól függően milyen rendszert választasz majd, minimális eltérésekkel találkozol majd, viszont a szoftvereket úgy hoztuk létre, hogy minél kevesebb dolgod legyen vele a beállítás során. Míg az NTAK Base adatszolgáltatás egy egyszerűbb konstrukció, ami tökéletesen elég lehet kisebb vendéglátóhelyek számára, hiszen előre feltöltött cikkekkel van ellátva. Emellett a nyugta kiállítását az NTAK átlal előre meghatározott kategóriákba rendelheted, így csökkentve az esetleges hibák lehetőségét.
  • Működési engedély megújítása: Ha mindezt sikerült beállítani, akkor az NTAK regisztráció után egy friss üzemeltetési engedélyre lesz szükséged, amelyet szintén intézhetsz online.

NTAK kompatibilis kiskereskedelmi és vendéglátó szoftver

A kötelező adatszolgáltatási kötelezettség leegyszerűsítése érdekében jöttek létre az ePénztárgép rendszerek, hiszen ezek segítségével gyorsan és könnyedén teljesíthetők az NTAK feltételei. A statisztikai adatgyűjtéshez szükséges anonim adatok továbbítását minden esetben online és valós időben kell továbbítani, ezért lényeges, hogy minél kevesebb eszközt minél hatékonyabban lehessen használni.

A vendéglátó szoftver használatához azonban bankkártya terminál szükséges, ami nem csak a rendszerrel lesz kompatibilis, hanem képes fogadni a SZÉP kártyát is a bankkártyás fizetés mellett. Míg a szálláshelyek esetén havi adatszolgáltatást kell küldeni, addig vendéglátóhelyek esetén napi zárásnak és eseményvezérelt adatcsomagnak kell teljesülnie a nap végén. Az automatikus adatküldést napi szinten kell teljesíteni (legkésőbb a tárgynapot követően), ha adatforgalmi vagy hiba miatt ez nem teljesül, azt minél hamarabb teljesíteni kell az NTAK felé, máskülönben bírság lehet a vége.

Az NTAK POS Free ingyenes havidíjjal és hűségidő nélkül válhat hűséges társaddá, amelyen előre feltöltött cikktörzset találsz, bankfüggetlenül használhatod, elfogadja a SZÉP kártyát is. A PAX A920 Pro bankkártya terminállal könnyedén kinyomtathatod a számlákat, az NTAK adatszolgáltatást pedig ingyenesen használhatod. Amennyiben nem éred el a feltételekben szabott havi forgalmat, úgy is mindössze 5000 Ft + ÁFA díj kerül felszámolásra.

Lehet, hogy nincs szükséged teljes eszköz repertoárra, mert már rendelkezel NTAK vendéglátó szoftver kompatibilis géppel, mint például az A920 Pro bankkártya terminál. Tegyük fel, hogy nem használsz külön blokknyomtatót és asztali pénztárgépet sem, az ePénztárgép funkciót egyszerűen és hatékonyan kiegészítheted NTAK Base adatszolgáltatással. Ez nem csak kedvezményes konstrukció lehet számodra, de a lehető legegyszerűbben tehetsz eleget az adatküldési kötelezettségnek.

Komolyabb konstrukcióra van szükséged? Jó helyen jársz!

Az NTAK ECR csomag az előre feltöltött cikktörzs mellett kedvezményes asztali online pénztárgépet is tartalmaz, ami lehetővé teszi a gyors nyugtakiállítást. Elegendő az NTAK szoftverben kiállítani a nyugtát, és már automatikusan nyomtatásra is kerül a pénztárgépen egyaránt, nem szükséges két eszközön rögzítened az eladást. Mindez egyszerre segíti azt, hogy elkerülhesd a hibákat, valamint időt spórolj a napi eladások során.

Az NTAK Bee csomag kellő rugalmasságot ad, ha például több asztalnál kell az étteremben nyugtát kiállítanod, tehát nem egy központi helyen történik a bizonylatadás. A konstrukció tartalma: NTAK vendéglátó szoftver adatszolgáltatás, mobil adóügyi nyomtató és előre feltöltött cikktörzs. Itt is elegendő az eladásokat egy felületen rögzíteni, ha gyorsan és hatékonyan szeretnéd használni a rendszer adottságait.

SMART kereskedelmi funkcióval kiegészítheted az NTAK szoftvered, ha cikkelemes értékesítésre is szükséged lenne. Ez hatalmas segítség lesz a raktárkészlet nyomonkövetésében, vidd fel saját termékeidet, fordítsd hasznodra a rendelkezésedre álló statisztikai adatokat, és fejleszd tovább vállalkozásodat, hiszen sokkal egyszerűbb lesz megérteni annak működését.

A CMO által kínált konstrukciók rendkívül rugalmasak, hiszen hiába választasz a fix csomagajánlatok közül, az ePénztárgép applikáció NTAK Base szoftverhez való csatlakoztatásával bármikor könnyedén bővítheted eszköztárad. Alakítsd úgy a rendszert, hogy tökéletesen passzoljon vállalkozásodhoz, hiszen a cél az, hogy kényelmesen és magabiztosan használd a rendelkezésre álló kiskereskedelmi és vendéglátó szoftver előnyeit.

NTAK adatszolgáltatás beüzemelése és vendéglátó szoftver árak egy helyen

Ahogy már fentebb is olvashattad, a CMO számos lehetőséget kínál arra, hogy megtaláld a számodra ideális csomagot. A vállalkozásod igényeire szabva állíthatod össze a számodra leghasznosabb konstrukciót, amely tartalmazhat például kedvezményes pénztárgépet vagy POS terminál bérlést. Az egyszerű megoldásoktól az összetett csomagajánlatokig megtalálsz mindent, amire szükséged lehet, sőt, jelezheted is, ha valami hiányzik számodra az előre meghatározott csomagokból. A vendéglátó szoftver csomagokat és árakat pedig a linkre kattintva találod.

Az NTAK adatszolgáltatás beüzemelését pedig lényegen lerövidítettük, hogy a telepítés és üzembe helyezés ne vegyen hosszabb időt igénybe, mint 15 perc. Néhány eszközre szükséged lesz, mint egy 9-es vagy ennél nagyobb verziószámú androidos eszköz (telefon vagy tablet), egy PAX A920 Pro bankkártya terminálra és egy számítógépre. Az NTAK adatszolgáltatás megrendelésén túl elengedhetetlen lesz az NTAK tanúsítvány beszerzése, az NTAK regisztrációs számodra és egy CMO fiókra. A részletes leírást az NTAK beüzemeléséhez megtalálod a CMO oldalán.

Ha már van meglévő vendéglátó szoftvered, de nem vagy elégedett vele, ideje váltani egy testhezállóbb konstrukcióra. Ha pedig még új a vállalkozásod, és még nincs egy lezárt üzleti éved, akkor is érdemes a lehetőségek között böngészni, hiszen idővel megkerülhetetlen lesz a kötelező NTAK adatszolgáltatás. Tudjuk, hogy rengeteg kiskereskedelmi és vendéglátó szoftver található már a piacon, ezért is szeretnénk átlátható tájékoztatást adni a lehetőségekről és segíteni ezek megismerésében.

Ennek érdekében nem csak a betanulási időszakban „fogjuk a kezed”, hanem CMO ügyfél révén bármikor fordulhatsz hozzánk kérdéseiddel, mi pedig igyekszünk az igényeidhez legjobban illő konstrukciót megtalálni és beüzemelni. Érdemes elolvasni az NTAK adatszolgáltatással foglalkozó cikkeinket, de ha nem találsz bennük választ a kérdésedre, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben!