Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Blog cikkeink

Naprakész cikkek a kisvállalkozói világból

Raktárkészlet kezelése pénztárgép összeköttetéssel
2024. 05. 21.
Olvas√°si idŇĎ: 4:01 perc
Készletnyilvántartás pénztárgép adatok alapján - Bemutatjuk az ECR-t!
Napjainkban m√°r igen kevesen tartoznak abba a vend√©gl√°t√≥ipari kateg√≥ri√°ba, amelyben nem k√∂telezŇĎ az adatszolg√°ltat√°s az NTAK fel√©. Ezzel szemben a nagy t√∂bbs√©g m√°r v√°lasztott vagy n√©zelŇĎdik a sz√°m√°ra szimpatikus rendszerek k√∂z√∂tt, ami lehetŇĎleg lefedi a t√∂rv√©nyi elŇĎ√≠r√°sokat, vagy m√©g seg√≠ts√©get is ny√ļjt azok betart√°s√°ban. Ismerd meg a CMO ECR rendszer√©t, ami √∂sszetetts√©ge ellen√©re igen egyszerŇĪen haszn√°lhat√≥, m√©gis sz√©lesk√∂rŇĪ szolg√°ltat√°sokat ad a kezedbe.
Online pénztárgép AEE meghibásodása
2024. 05. 08.
Olvas√°si idŇĎ: 4:28 perc
P√©nzt√°rg√©p AEE hiba - Hogyan kezelj√ľk?
A p√©nzt√°rg√©pek haszn√°lata sor√°n sokszor tal√°lkozunk az AEE jel√∂l√©ssel, ami tulajdonk√©ppen az Ad√≥√ľgyi EllenŇĎrzŇĎ Egys√©g, amelyet minden gy√°rt√≥nak k√∂telezŇĎ be√©p√≠teni a g√©pbe. C√©lja, hogy folyamatosan gyŇĪjtse a kassz√°ba bevitt adatokat, text form√°tumban t√°rolja azokat, valamint tov√°bb√≠tsa ezeket a NAV fel√© sz√ľks√©g eset√©n. EbbŇĎl ad√≥d√≥an nem csup√°n haszn√°lhatatlann√° v√°lik a p√©nzt√°rg√©p AEE hiba eset√©n, hanem az adatk√ľld√©s is meghi√ļsul, ez√©rt mielŇĎbb orvosolni kell ezt a probl√©m√°t.
e-Nyugta és ePénztárgép bevezetése
2024. 04. 29.
Olvas√°si idŇĎ: 2:41 perc
Az E-nyugta bevezetése - Mire érdemes figyelned vállalkozóként?
TesztidŇĎszakot ind√≠t a NAV 2024. j√ļlius√°val kezdŇĎdŇĎen eg√©szen 2028-ig, ezalatt az idŇĎszak alatt egyszerre mŇĪk√∂dik majd p√°rhuzamosan a pap√≠ralap√ļ nyugta √©s az e-nyugta int√©zm√©nye, amelyhez a v√°s√°rl√≥ r√©sz√©rŇĎl lesz sz√ľks√©g egy okostelefonra telep√≠tett applik√°ci√≥ra. Az e nyugta bevezet√©se fokozatosan t√∂rt√©nik majd, amire nem √°rt a v√°llalkoz√≥knak √©s a szolg√°ltat√≥knak is idŇĎben felk√©sz√ľlni, hogy a k√©sŇĎbbiekben g√∂rd√ľl√©kenyen menjen a jogszab√°lyoknak val√≥ megfelel√©s.
Bankkártyás fizetés NFC okosórával
2024. 04. 18.
Olvas√°si idŇĎ: 2:52 perc
Fizet√©s okos√≥r√°val - Hogyan mŇĪk√∂dik?
Az √©rint√©smentes fizet√©s m√°r t√∂bb √©ve vel√ľnk van, rohamos fejlŇĎd√©se azonban nagyj√°b√≥l √∂t √©ve indult √ļtnak, √©s az√≥ta is elk√©pesztŇĎ m√©rt√©kben fejlŇĎdik. Az √©rintŇĎs bankk√°rty√°k mellett egyre ink√°bb kezdtek megjelenni azok az alkalmaz√°sok, amelyek bankk√°rtya n√©lk√ľli fizet√©st tesznek lehetŇĎv√©, melynek k√∂sz√∂nhetŇĎen h√©tk√∂znapiv√° v√°lhat a fizet√©s okos√≥r√°val √©s telefonnal.
Információk 2024-re NTAK adatszolgátatásra kötelezett vendéglátosoknak
2024. 04. 15.
Olvas√°si idŇĎ: 4:02 perc
NTAK információk 2024-re: Erre a 3 dologra figyelj idén, ha vendéglátós vagy!
A vend√©gl√°t√≥ipar nagyjai sz√°m√°ra m√°r tavaly megkezdŇĎd√∂tt a k√∂telezŇĎ adatszolg√°ltat√°s az NTAK sz√°m√°ra, amit 2023 j√ļlius elsej√©tŇĎl tettek k√∂telezŇĎv√© minden olyan c√©g sz√°m√°ra, akikn√©l a 2022-es nett√≥ √°rbev√©tel meghaladta a 100 milli√≥ forintot. √Črdemes tiszt√°zni mi vonatkozik azokra, akik m√°s kateg√≥ri√°ba esnek, hiszen sz√°mukra 2024 lett a v√°lt√°s √©ve. Cikk√ľnkben olyan NTAK inform√°ci√≥k gyŇĪjtem√©ny√©t olvashatod, ami a kisebb vend√©gl√°t√≥helyek sz√°m√°ra hasznos lehet az adatszolg√°ltat√°shoz.
Minden amit a magyar vonalkód szabványról tudni érdemes
2024. 04. 12.
Olvas√°si idŇĎ: 2:43 perc
Magyar vonalkód kisokos: Minden, amit vállalkozóként tudnod érdemes
Vonalk√≥dok ma m√°r szinte minden term√©ken megtal√°lhat√≥k, √©s a v√°llalkoz√≥k sz√°m√°ra elengedhetetlen eszk√∂z√∂k a term√©kek azonos√≠t√°s√°ban √©s nyomonk√∂vet√©s√©ben. A hagyom√°nyos vonalas vonalk√≥dok mellett azonban egyre elterjedtebb a QR-k√≥dok haszn√°lata is, ami p√©ld√°ul mag√°val hozta a QR-k√≥dos fizet√©s kialakul√°s√°t. L√°ssuk mit takar egy 1D vagy 2D vonalk√≥d, illetve hogyan √©s mire haszn√°lhatjuk ŇĎket.
NTAK regisztáció és adaszolgáltatás elmulasztásának következményei
2024. 04. 08.
Olvas√°si idŇĎ: 1:54 perc
NTAK regisztráció elmulasztása - Ezekre a következményekre számíthatsz
A turizmus fejleszt√©s√©vel a vend√©gl√°t√≥ szektor feh√©r√≠t√©s√©re is sor ker√ľlt az elm√ļlt √©vek sor√°n, ez√©rt is hozta l√©tre az MT√ú az NTAK adatszolg√°ltat√°st. Ez az anonim adatkezelŇĎ szoftver val√≥s idŇĎben √©s naprak√©szen mutatja meg a turisztikai adatokat a be√©rkezett inform√°ci√≥k alapj√°n. A rendszer kiterjed a sz√°ll√°shely szolg√°ltat√≥kra, attrakci√≥kra √©s vend√©gl√°t√≥helyekre egyar√°nt, ez√©rt a regisztr√°ci√≥ minden ide tartoz√≥ v√°llalkoz√°s sz√°m√°ra k√∂telezŇĎ. Az NTAK regisztr√°ci√≥ elmulaszt√°sa b√ľntet√©seket vonhat maga ut√°n, ez√©rt seg√≠t√ľnk a folyamatban, ha m√©g nem tetted volna meg ezt a l√©p√©st.
√Āt√≠r√°si k√∂lts√©ge az online p√©nzt√°rg√©peknek
2024. 04. 03.
Olvas√°si idŇĎ: 2:48 perc
A pénztárgép átírás költségei - Mit érdemes tudnod?
A p√©nzt√°rg√©pek √°tszem√©lyes√≠t√©se gyakoribb feladat, mint azt elsŇĎre gondoln√°d, p√©ld√°ul elad√°skor vagy a b√©rl√©sek megkezd√©s√©n√©l √©s befejez√©s√©n√©l is v√©gig kell csin√°lni ezt a folyamatot. EbbŇĎl a szempontb√≥l pedig a p√©nzt√°rg√©p √°t√≠r√°s k√∂lts√©ge sem mell√©kes, hiszen a v√©gsŇĎ √°rba ezt is bele kell kalkul√°lni.
Kereskedelmi POS rendszerek elŇĎnyei
2024. 03. 25.
Olvas√°si idŇĎ: 3:22 perc
√ČrintŇĎk√©pernyŇĎs p√©nzt√°rg√©pek: Erre a 3 dologra figyelj!
Tal√°n m√©g nem annyira elterjedt az √©rintŇĎk√©pernyŇĎs p√©nzt√°rg√©p alkalmaz√°sa a vend√©gl√°t√°sban, azonban szerencs√©re a felhaszn√°l√≥k sz√°ma n√∂vekŇĎ tendenci√°t mutat. Az Android rendszeren alapul√≥ g√©pen haszn√°lat√°nak elsaj√°t√≠t√°sa egyszerŇĪ, rengeteg kieg√©sz√≠tŇĎ funkci√≥ telep√≠thetŇĎ r√°, √©s a hagyom√°nyos p√©nzt√°rg√©pekhez k√©pest kevesebb helyet foglalnak. Cikk√ľnkben bemutatjuk melyek azok a dolgok, amelyekre √©rdemes odafigyelned, ha √©rintŇĎk√©pernyŇĎs eszk√∂zt v√°lasztasz.
NTAK ingyenes adatszolg√°ltat√°s
2024. 03. 22.
Olvas√°si idŇĎ: 4:14 perc
Ingyenes vendéglátó szoftverek, amelyek megkönnyítik a mindennapi munkát
Az NTAK szakaszos bevezet√©se 2024 janu√°r elsej√©vel a v√©g√©hez is √©rt, ami annyit jelent, hogy minden vend√©gl√°t√≥ egys√©g sz√°m√°ra k√∂telezŇĎ lett az adatszolg√°ltat√°s. Ez al√≥l igen kev√©s kiv√©tel van, √≠gy elsŇĎsorban azok sz√°m√°ra dedik√°ljuk cikk√ľnket, akik ingyenes vend√©gl√°t√≥ szoftver mellett d√∂nten√©nek, vagy fizetŇĎs szolg√°ltat√°sr√≥l v√°ltan√°nak olcs√≥bb megold√°sra
Online számlázó szoftver összehasonlítás
2024. 03. 19.
Olvas√°si idŇĎ: 2:36 perc
Online számlázó programok összehasonlítása - Melyik a neked való?
A sz√°mlat√∂mb√∂k haszn√°lata m√°r a m√ļlt√©, ha l√©p√©st akarsz tartani a fejlŇĎd√©ssel, bizony√°ra m√°r te is online sz√°ml√°z√≥ programot haszn√°lsz. Lehet m√°r elgondolkodt√°l azon, hogy lenne testhez√°ll√≥bb megold√°s, de nem tudod hogy √°llj neki a keresg√©l√©snek √©s √∂sszehasonl√≠t√°snak. Nos, √ļgy hissz√ľk ebben is seg√≠thet√ľnk, cikk√ľnkben ugyanis ut√°naj√°runk az online sz√°ml√°z√≥ programok elŇĎnyeinek √©s h√°tr√°nyainak.
NTAK adatk√ľld√©s a vend√©gl√°t√°sban
2024. 02. 29.
Olvas√°si idŇĎ: 2:57 perc
Elektronikus adatszolg√°ltat√°s a vend√©gl√°t√≥iparban - Mit √©s kinek kell k√ľldeni?
ElsŇĎre tal√°n bonyolultnak tŇĪnhet, de a megfelelŇĎ szoftverekkel √©s eszk√∂z√∂kkel l√©nyegesen leegyszerŇĪs√≠thetŇĎ az elektronikus adatszolg√°ltat√°s az NTAK fel√©. Pontosan mire lesz sz√ľks√©ged √©s hov√° kell k√ľldened ezeket az inform√°ci√≥kat? Cikk√ľnkben r√©szletesen olvashatsz r√≥la.
Bankkártya terminál - kártyaolvasó
2024. 02. 20.
Olvas√°si idŇĎ: 3:13 perc
K√°rtyaolvas√≥ alkalmaz√°s - Hogyan mŇĪk√∂dik?
A k√°rtyaolvas√≥ alkalmaz√°s alapvetŇĎen egy olyan adatbeviteli eszk√∂z, ami k√©pes leolvasni az adott k√°rtya alak√ļ hordoz√≥n l√©vŇĎ adatokat. Ez lehet be√©p√≠tett vagy k√ľlsŇĎleg csatlakoztathat√≥, ez ut√≥bbival gyakrabban tal√°lkozunk a h√©tk√∂znapokban p√©ld√°ul bel√©ptetŇĎ rendszerekn√©l, hŇĪs√©gk√°rty√°k beolvas√°s√°n√°l vagy √©ppen az eSzem√©lyivel t√∂rt√©nŇĎ √ľgyint√©z√©sn√©l, de m√©gis a leg√°ltal√°nosabb a bankk√°rtya olvas√≥.
A legjobb NTAK alkalmazások, applikációk
2024. 02. 12.
Olvas√°si idŇĎ: 3:51 perc
A leghasznosabb vend√©gl√°t√≥ szoftverek ‚Äď Minden, amit tudnod √©rdemes!
A k√∂telezŇĎ adatszolg√°ltat√°s sz√©pen lassan minden vend√©gl√°t√≥st el√©r, ugyanis 2024 janu√°r elsej√©tŇĎl mindenkinek k√∂telezŇĎ lesz valamilyen vend√©gl√°t√≥ szoftver haszn√°lata, akinek az elŇĎzŇĎ √©ves nett√≥ √°rbev√©tele el√©rte a 12 milli√≥ forintot. Neked megvan m√°r a befut√≥ vagy m√©g n√©zelŇĎdsz, melyik lenne a legjobb v√°laszt√°s? Cikk√ľnk seg√≠ts√©get ny√ļjthat, ha nem jutsz dŇĪlŇĎre!
Nyugta helyett online számla kiállítaás
2024. 01. 19.
Olvas√°si idŇĎ: 2:57 perc
Online pénztárgép helyett számlázó program? - Igen, lehetséges!
Az online p√©nzt√°rg√©p rendszer bevezet√©se viszonylag r√∂vid ideje van jelen a v√°llalkoz√°sok k√∂r√©ben, azonban rengeteg jogszab√°ly vonatkozik ennek haszn√°lat√°ra. A nyugtaad√°si k√∂telezetts√©g egy fontos r√©sze ennek, amelyhez elengedhetetlen az online p√©nzt√°rg√©p. De vajon haszn√°lhat√≥ az online p√©nzt√°rg√©p helyett sz√°ml√°z√≥ program? Nyugt√°t vagy sz√°ml√°t √©rdemes ki√°ll√≠tani az elad√°sok ut√°n? Cikk√ľnkben r√©szletesen kifejtj√ľk, olvass tov√°bb!
NTAK applikációk
2024. 01. 04.
Olvas√°si idŇĎ: 2:16 perc
NTAK applik√°ci√≥k ‚Äď Ezek k√∂z√ľl v√°laszthatnak a vend√©gl√°t√≥helyek
A jelenleg √©rv√©nyes jogszab√°lyok alapj√°n ma minden Magyarorsz√°gon mŇĪk√∂dŇĎ vend√©gl√°t√≥ egys√©get regisztr√°lni kell a NTAK rendszer√©be, az viszont elt√©rŇĎ, hogy kinek mikort√≥l sz√ľks√©ges adatot szolg√°ltatni. A komplett idegenforgalmi szektor teljes√≠tm√©ny√©nek m√©r√©s√©re komplett rendszerek j√∂ttek l√©tre, √≠gy nem v√©letlen, hogy az NTAK applik√°ci√≥k is rohamosan fejlŇĎdnek.
Hogyan válassz online pénztárgépet
2023. 12. 18.
Olvas√°si idŇĎ: 3:49 perc
P√©nzt√°rg√©p beszerz√©se ‚Äď Tan√°csok a megfelelŇĎ modell kiv√°laszt√°s√°hoz
Aligha akad manaps√°g m√°r olyan v√°llalkoz√°s, ahol ne lenne k√∂telezŇĎ az online p√©nzt√°rg√©p beszerz√©se, ez√©rt is tartjuk fontosnak foglalkozni a t√©m√°val, hogy sz√°modra is ir√°nymutat√°st ny√ļjtsunk a v√°laszt√°st illetŇĎen. Cikk√ľnkben r√©szletesen kifejtj√ľk azokat a szempontokat, amelyek seg√≠thetnek a sz√°modra t√∂k√©letes modell megtal√°l√°s√°ban.
Napi NTAK adatszolgáltatás vendéglátó szoftverrel
2023. 12. 06.
Olvas√°si idŇĎ: 2:59 perc
NTAK bevezet√©s v√°llalkoz√°sodnak ‚Äď √ćgy tudod biztos√≠tani a napi adatszolg√°ltat√°st
A szakaszos NTAK bevezet√©s igyekezett kedvezni a vend√©gl√°t√≥ v√°llalkoz√°sok √©s jeggyel l√°togathat√≥ turisztikai attrakci√≥k sz√°m√°ra, ami az eddigi tapasztalatok szerint eredm√©nyesnek bizonyult. Mi a helyzet azonban a kisebb, vagy a most indul√≥ v√°llalkoz√°sokkal? Cikk√ľnkbŇĎl kider√ľl, hogy sz√°mukra k√∂telezŇĎ-e az NTAK napi adatszolg√°ltat√°s, ha igen, megmutatjuk, hogy √©rdemes nekikezdeni!
MegfelelŇĎ online p√©nzt√°rg√©p kiv√°laszt√°sa
2023. 11. 22.
Olvas√°si idŇĎ: 4:11 perc
NAV kompatibilis p√©nzt√°rg√©p - Hogyan v√°laszd ki a megfelelŇĎ modellt?
A NAV, azaz a Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatal-kompatibilis p√©nzt√°rg√©p kiv√°laszt√°sa elengedhetetlen l√©p√©s lehet a v√°llalkoz√°sok sz√°m√°ra. K√ľl√∂n√∂sen azok sz√°m√°ra, akiknek a p√©nz√ľgyi tranzakci√≥ikat az utols√≥ apr√≥ adatig nyomon kell k√∂vetni√ľk √©s azok szerint teljes√≠teni√ľk az ad√≥hat√≥s√°g elŇĎ√≠r√°sait. Cikk√ľnk c√©lja az, hogy r√©szletes betekint√©st adjunk sz√°modra, mi tesz egy p√©nzt√°rg√©pet NAV kompatibiliss√©, mi√©rt √©rdemes ilyet haszn√°lni, √©s milyen szempontokat kell figyelembe venned a megfelelŇĎ modell kiv√°laszt√°sakor. Arr√≥l is olvashatsz, hogy mi t√∂rt√©nik, ha nem NAV p√©nzt√°rg√©pet v√°s√°rolunk, de sz√≥ lesz arr√≥l is egyebek mellett, hogy hogyan kell bek√∂tni √©s haszn√°lni egy ilyen eszk√∂zt, valamint milyen probl√©m√°kra ny√ļjthat megold√°st az ilyen t√≠pus√ļ p√©nzt√°rg√©p haszn√°lata. Lapozz tov√°bb!
Napiz√°r√°s k√ľld√©se az NTAK r√©sz√©re
2023. 11. 14.
Olvas√°si idŇĎ: 1:46 perc
NTAK napi zárás - Mivel tudod megkönnyíteni a folyamatot?
A k√∂telezŇĎ NTAK regisztr√°ci√≥ bevezet√©s√©vel minden vend√©gl√°t√≥hely sz√°m√°ra elŇĎ√≠rt√°k a z√°r√°st k√∂vetŇĎ napi adatszolg√°ltat√°st. A folyamatos adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©g betart√°s√°hoz √°lland√≥ √∂sszek√∂ttet√©st biztos√≠t√≥ szoftverre van sz√ľks√©g. Eleinte kiss√© bonyolultnak tŇĪnhet, azonban kezel√©s√©nek megismer√©s√©vel √©s n√©h√°ny tipp seg√≠ts√©g√©vel megk√∂nny√≠thetŇĎ az NTAK napi z√°r√°s.
Hogyan sz√ľneteltesd a p√©nzt√°rg√©pet a NEV -n√°l √©s a mobilszolg√°ltat√≥n√°l
2023. 11. 07.
Olvas√°si idŇĎ: 3:13 perc
P√©nzt√°rg√©p sz√ľneteltet√©s ‚Äď Ezeket a l√©p√©seket k√∂vesd
Szezon√°lis tev√©kenys√©gek, √ľnnepek, szabads√°gok √©s nem v√°rt √©lethelyzetek ‚Äď ezek csak t√∂red√©ke annak, hogy mi√©rt d√∂nt valaki p√©nzt√°rg√©p sz√ľneteltet√©s mellett. Ahhoz, hogy ezt z√∂kkenŇĎmentesen vidd v√©ghez √©s ne okozzon fejf√°j√°st a p√©nzt√°rg√©p sz√ľneteltet√©s megsz√ľntet√©se sem, √©rdemes n√©h√°ny dologra odafigyelni, esetleg k√∂nyvelŇĎ seg√≠ts√©g√©t k√©rni a r√©szfolyamatok sor√°n.
NTAK kompatibilis programok
2023. 10. 17.
Olvas√°si idŇĎ: 2:13 perc
NTAK-kompatibilis szoftverek: ezekrŇĎl √©rdemes tudnod vend√©gl√°t√≥sk√©nt
Az NTAK-kompatibilis szoftverek seg√≠ts√©g√©vel tehetnek eleget a vend√©gl√°t√≥sok a k√∂telezŇĎ adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©g√ľknek. A CMO k√∂vetkezŇĎ cikk√©ben √∂sszefoglaltuk Neked a legfontosabb tudnival√≥kat a t√©m√°ban, hogy Te is min√©l egyszerŇĪbben megoldhasd az elŇĎ√≠rt adatok bek√ľld√©s√©t!
NTAK jogszabály és amit tudni lehet róla
2023. 10. 09.
Olvas√°si idŇĎ: 1:49 perc
NTAK jogszabály - Mi a rendelet lényege? Kisokos vendéglátósoknak
Az NTAK jogszab√°ly szerint 2023. j√ļlius 1 √≥ta indult el a k√∂telezŇĎ adatszolg√°ltat√°s a vend√©gl√°t√≥ √ľzletek sz√°m√°ra, azonban 4 nappal a k√∂telezetts√©g hat√°lyba l√©p√©se elŇĎtt m√≥dosult a t√∂rv√©ny. A CMO k√∂vetkezŇĎ blogbejegyz√©s√©ben kifejtj√ľk a szakaszos bevezet√©srŇĎl sz√≥l√≥ rendelet l√©nyeg√©t a vend√©gl√°t√≥sok sz√°m√°ra!
K√∂telezŇĎ elektronikus fizet√©si lehetŇĎs√©get biztos√≠tani a kereskedŇĎknek
2023. 10. 02.
Olvas√°si idŇĎ: 3:19 perc
K√∂telezŇĎ elektronikus fizet√©si t√∂rv√©ny: Mi√©rt fontos?
A kereskedŇĎknek k√∂telezŇĎ biztos√≠tani az elektronikus fizet√©si lehetŇĎs√©get √©s annak √°lland√≥ rendelkez√©sre √°ll√°s√°t is.Ez a t√∂rv√©ny azokra a szolg√°ltat√≥kra √©s kereskedŇĎkre vonatkozik, akik a nyugtaad√°si k√∂telezetts√©g√ľket kiz√°r√≥lag online p√©nzt√°rg√©p seg√≠ts√©g√©vel teljes√≠thetik.
Online p√©nzt√°rg√©p mŇĪk√∂dtet√©se, √ľzemeltet√©se √©s a sz√°ml√°z√°s
2023. 09. 20.
Olvas√°si idŇĎ: 2:31 perc
Online p√©nzt√°rg√©p mŇĪk√∂d√©se: az egyszerŇĪ adminisztr√°ci√≥ √©s sz√°ml√°z√°s titka
Mivel m√°r t√∂bb √©ve (eg√©szen pontosan 2017 janu√°r 1-je √≥ta) bizonyos esetekben k√∂telezŇĎ folyamatos online adatkapcsolattal rendelkezŇĎ p√©nzt√°rg√©pet ‚Äď vagy egyszerŇĪen csak ‚Äěonline p√©nzt√°rg√©pet‚ÄĚ ‚Äď mŇĪk√∂dtetni a boltoknak, szolg√°ltat√≥- √©s vend√©gl√°t√≥ egys√©geknek, ez√©rt szerencs√©re ezen eszk√∂z√∂k haszn√°lata m√°ra egy viszonylag kiforrott folyamatt√° v√°lt. KezdŇĎ v√°llalkoz√≥k√©nt vagy √ļj p√©nzt√°rg√©p tulajdonosk√©nt, azonban m√©gis k√∂nnyŇĪ lehet elveszni a szakkifejez√©sek √©s k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szab√°lyoz√°sok √ļtvesztŇĎj√©ben. Az al√°bbi cikk√ľnkkel szeretn√©nk seg√≠ts√©get ny√ļjtani az online p√©nzt√°rg√©pek mŇĪk√∂d√©s√©nek megismer√©s√©hez.
Hogyan v√°lasz a p√©nzt√°rg√©p aj√°nlatok k√∂z√ľl
2023. 09. 13.
Olvas√°si idŇĎ: 2:57 perc
Online pénztárgép árak: hogyan találhatod meg a legjobb ajánlatot?
N√©h√°ny kiv√©teltŇĎl eltekintve mostanra a legt√∂bb v√°llalkoz√°snak k√∂telezŇĎ online p√©nzt√°rg√©ppel rendelkeznie. Ha Neked is sz√ľks√©ged van egy ilyen eszk√∂zre, akkor szerencs√©re a CMO k√≠n√°lat√°b√≥l sz√°mtalan k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√≠pus √©s modell k√∂z√ľl v√°laszthatsz t√∂bbf√©le fizet√©si konstrukci√≥ keret√©n bel√ľl. Az al√°bbi cikk√ľnkkel egy kis seg√≠ts√©get szeretn√©nk ny√ļjtani az online p√©nzt√°rg√©pek √°rai √©s funkci√≥i k√∂z√∂tti eligazod√°shoz.
NTAK besorol√°sook - Az √ľzleted milyen kateg√≥ri√°ba tartozik
2023. 09. 06.
Olvas√°si idŇĎ: 2:34 perc
NTAK besorol√°s - Milyen kateg√≥ri√°ba tartozik az √©n √ľzletem?
Minden magyarorsz√°gi vend√©gl√°t√≥√ľzletet k√∂telezŇĎ regisztr√°lni a Nemzeti Turisztikai Adatszolg√°ltat√≥ K√∂zpont (NTAK) rendszer√©be. A hat√°ridŇĎkben √©s a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ NTAK besorol√°sokban is v√°ltoztat√°sok t√∂rt√©ntek. Eszerint, elt√©rŇĎ NTAK besorol√°s √©s hat√°ridŇĎ vonatkozik √°rbev√©tel alapj√°n a vend√©gl√°t√≥helyekre.
A vonalkódtól a QR kódos fizetésig
2023. 08. 30.
Olvas√°si idŇĎ: 4:01 perc
Milyen vonalk√≥d t√≠pusok vannak? Mutatjuk a legn√©pszerŇĪbbeket!
Biztos Te is tal√°lkozt√°l m√°r valamilyen form√°ban vonalk√≥dokkal, hiszen szinte minden bev√°s√°rl√°s alkalm√°val jelentŇĎsen felgyors√≠tj√°k a fizet√©s folyamat√°t. Annak √©rdek√©ben, hogy kiv√°laszthasd, hogy v√°llalkoz√°sod sz√°m√°ra milyen t√≠pus√ļ vonalk√≥d alkalmaz√°sa lenne legmegfelelŇĎbb, √©rdemes tiszt√°ban lenned a vonalk√≥dok k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√≠pusaival. Al√°bbi cikk√ľnkkel ehhez ny√ļjtunk egy kis seg√≠ts√©get.
√öj hat√°ridŇĎ az NTAK adatszolg√°ltat√°sban
2023. 08. 25.
Olvas√°si idŇĎ: 2:36 perc
Vend√©gl√°t√°s k√∂telezŇĎ adatszolg√°ltat√°s 2023-ban - √öj hat√°ridŇĎ
Magyarorsz√°gon val√≥sz√≠nŇĪleg mostanra minden vend√©gl√°t√≥ √ľzletet √ľzemeltetŇĎ v√°llalkoz√≥ hallott m√°r a Nemzeti Turisztikai Adatszolg√°ltat√≥ K√∂zpontr√≥l (NTAK) √©s a vend√©gl√°t√°sban k√∂telezŇĎ adatszolg√°ltat√°sr√≥l. A k√∂zelm√ļltban t√∂rt√©nt n√©h√°ny v√°ltoztat√°s √©s hat√°ridŇĎ m√≥dos√≠t√°s a szab√°lyoz√°sban, amit √©rdemes lehet szem elŇĎtt tartani.
Online p√©nzt√°rg√©p  √ľzembehelyez√©se, kezel√©se √©s haszn√°lata egyszerŇĪen
2023. 08. 15.
Olvas√°si idŇĎ: 3:28 perc
P√©nzt√°rg√©p kezel√©se egyszerŇĪen √©s √©rthetŇĎen
Mostanra szinten minden kiskereskedelmi- √©s vend√©gl√°t√≥ t√≠pus√ļ tev√©kenys√©get v√©gzŇĎ v√°llalkoz√°snak ‚Äď n√©h√°ny kiv√©teltŇĎl eltekintve ‚Äď k√∂telezŇĎ valamilyen folyamatos online adatkapcsolattal rendelkezŇĎ p√©nzt√°rg√©pet √ľzelemtetnie, hogy a Nemzeti Ad√≥ √©s V√°mhivatal √°ltal t√°masztott k√∂vetelm√©nyeknek megfelelhessen. Rengeteg f√©le p√©nzt√°rg√©p l√©tezik, √≠gy ezek kezel√©se ig√©nyelhet n√©mi megszok√°st, azonban van n√©h√°ny alapvetŇĎ elem, amelyek minden esetben ugyan√ļgy mŇĪk√∂dnek. Al√°bbi cikk√ľnkben azokat a l√©p√©seket √©s teendŇĎket vessz√ľk sorra, amelyek minden p√©nzt√°rg√©p kezel√©se sor√°n ugyan√ļgy mennek v√©gbe.
Kinek k√∂telezŇĎ az NTAK regisztr√°ci√≥?
2023. 08. 08.
Olvas√°si idŇĎ: 2:31 perc
NTAK regisztr√°ci√≥ kinek k√∂telezŇĎ? Mutatjuk a list√°t!
A folyamatosan v√°ltoz√≥ jogszab√°lyi keretek miatt felmer√ľlhet a k√©rd√©s, hogy pontosan kinek is k√∂telezŇĎ az NTAK regisztr√°ci√≥, √©s kinek k√∂telezŇĎ az adatszolg√°ltat√°s. A regisztr√°ci√≥ k√©rd√©se szerencs√©re viszonlag egyszerŇĪen megv√°laszolhat√≥, ugyanis a jelenleg Magyarorsz√°gon hat√°lyos jogszab√°lyi rendelkez√©sek alapj√°n minden hazai sz√°ll√°shelyet, vend√©gl√°t√≥ √ľzletet √©s turisztikai attrakci√≥t, elektronikusan regisztr√°lni kell a Nemzeti Turisztikai Adatszolg√°ltat√≥ K√∂zpontba (NTAK).
A bankk√°rtya termin√°l mŇĪk√∂d√©si elve
2023. 07. 31.
Olvas√°si idŇĎ: 2:55 perc
A POS termin√°l mŇĪk√∂d√©se: Az elektronikus fizet√©s alapjai
2021 √≥ta k√∂telezŇĎ az online p√©nzt√°rg√©pet √ľzemeltetŇĎ kereskedŇĎknek valamilyen elektronikus fizet√©si megold√°st biztos√≠tani v√°s√°rl√≥ik sz√°m√°ra. A megelŇĎzŇĎ √©vek trendjeivel √∂sszhangban a legn√©pszerŇĪbb elektronikus fizet√©si m√≥d a mai napig a bankk√°rty√°s fizet√©s. Ennek megfelelŇĎen az ilyen t√≠pus√ļ elektronikus fizet√©s mŇĪk√∂d√©s√©t valamilyen POS termin√°l seg√≠ts√©g√©vel biztos√≠tj√°k. Amennyiben nem vagy biztos benne, hogy v√°llalkoz√°sod sz√°m√°ra milyen eszk√∂z lenne a legmegfelelŇĎbb, vagy egyszerŇĪen csak √©rdekel a POS termin√°lok mŇĪk√∂d√©se, az al√°bbi cikkben hasznos inform√°ci√≥kat tal√°lsz a t√©m√°val kapcsolatban.
NTAK b√ľntet√©s elker√ľl√©se
2023. 07. 13.
Olvas√°si idŇĎ: 1:47 perc
NTAK b√ľntet√©s: Mutatjuk, hogyan ker√ľlhetŇĎ el a b√ľntet√©s
A vend√©gl√°t√≥ egys√©get √ľzemeltetŇĎ v√°llalkoz√°sok egyik leg√ļjabb k√∂telezetts√©ge az NTAK rendszer√©be val√≥ regisztr√°ci√≥, illetve fokozatosan ezen a rendszeren kereszt√ľl t√∂rt√©nŇĎ adatszolg√°ltat√°s is k√∂telezŇĎv√© v√°lik az √°gazat szereplŇĎinek sz√°m√°ra. √ĖsszegyŇĪjt√∂tt√ľnk a rendszer legfontosabb elemeit, hogy elker√ľlhesd az NTAK adatb√°zis√°nak hib√°s haszn√°lat√°b√≥l eredŇĎ b√ľntet√©seket.
Ki kötelezett online pénztárgép használatára
2023. 07. 07.
Olvas√°si idŇĎ: 2:15 perc
Kinek k√∂telezŇĎ online p√©nzt√°rg√©p? √ćme a v√°lasz.
B√°r a hagyom√°nyos p√©nzt√°rg√©peket m√°r j√≥ p√°r √©vvel ezelŇĎtt lev√°ltott√°k az online p√©nzt√°rg√©pek, az egy√°ltal√°n nem mag√°t√≥l √©rtetŇĎdŇĎ, hogy pontosan kinek kell online p√©nzt√°rg√©pet √ľzemeltetnie. Annak √©rdek√©ben, hogy neked m√°r csak a megfelelŇĎ p√©nzt√°rg√©p kiv√°laszt√°s√°val kelljen foglalkoznod, √∂ssze√°ll√≠tottunk egy list√°t, ami seg√≠thet eligazodni abban, hogy a Te v√°llalkoz√°sodra is vonatkozik-e ez a k√∂telezetts√©g.
NTAK törvény és amit tudni kell róla!
2023. 07. 03.
Olvas√°si idŇĎ: 2:16 perc
NTAK törvény - Minden, amit tudnod érdemes!
Nemsok√°ra itt van j√ļlius 1-je, az NTAK rendszer√©be val√≥ regisztr√°ci√≥ hat√°rideje a vend√©gl√°t√≥helyek sz√°m√°ra. Hogy biztosan ne √©rje meglepet√©s v√°llalkoz√°sodat, √∂sszeszedt√ľk az adatszolg√°ltat√°st szab√°lyoz√≥ t√∂rv√©ny legfontosabb elemeit.
√Ār-√©rt√©k szerinti POS termin√°l √∂sszehasonl√≠t√°s
2023. 06. 29.
Olvas√°si idŇĎ: 2:44 perc
Legolcsóbb POS terminálok: ár-érték arány alapján összehasonlítva
Ha POS termin√°l beszerz√©s√©n gondolkozol mindenk√©pp √©rdemes megfontolnod milyen ig√©nyeid vannak a k√©sz√ľl√©kkel szemben. Olcs√≥ √©s strapab√≠r√≥ bankk√°rtya termin√°l legyen? Esetleg okos POS termin√°l lenne a megfelelŇĎ v√°laszt√°s SoftPOS vagy QR k√≥dos fizet√©si lehetŇĎs√©ggel? A CMO-n√°l k√ľl√∂nb√∂zŇĎ konstrukci√≥kban megtal√°lod a v√°llalkoz√°sod sz√°m√°ra legmegfelelŇĎbb POS termin√°lt.
Mennyibe ker√ľlnek az NTAK vend√©gl√°t√≥ szoftverek
2023. 06. 20.
Olvas√°si idŇĎ: 3:51 perc
NTAK szoftver √°rak - Mennyibe ker√ľl √°t√°llnod az √ļj adatszolg√°ltat√°si rendszerre?
K√∂zeleg a k√∂telezŇĎ adatszolg√°ltat√°s kezdet√©nek idŇĎpontja! 2023 j√ļlius 1-tŇĎl √©less√© v√°lik a Nemzeti Turisztikai Adatszolg√°ltat√°si K√∂zpont (NTAK) adatszolg√°ltat√°si rendszere, ez√©rt √©rdemes min√©l elŇĎbb felk√©sz√≠tened a v√°llalkoz√°sodat az adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©re. Term√©szetesen egy kis- vagy k√∂zepes m√©retŇĪ v√°llalkoz√°sn√°l az anyagi szempont meghat√°roz√≥ elem a megfelelŇĎ szolg√°ltat√°s kiv√°laszt√°sakor, ez√©rt mi a CMO-n√°l t√∂bb k√ľl√∂nb√∂zŇĎ csomagot is k√≠n√°lunk, √≠gy biztosan megtal√°lhatod azt, ami pont a Te v√°llalkoz√°sod m√©ret√©hez √©s k√∂lts√©gvet√©s√©hez igazodik.
MitŇĎl felhaszn√°l√≥bar√°t egy online sz√°ml√°z√≥ szoftver
2023. 06. 14.
Olvas√°si idŇĎ: 3:11 perc
Ezek a legfelhasználóbarátabb online számlázó programok
Mivel 2021. janu√°r 4-tŇĎl adatszolg√°tl√°si k√∂telezetts√©g √°ll fenn minden ki√°ll√≠tott sz√°ml√°r√≥l, a k√©zi sz√°mlat√∂mb haszn√°lata eset√©n is be kell g√©pelni a sz√°ml√°k adatait, √≠gy a legink√°bb c√©lravezetŇĎ v√°llalkoz√°sod sz√°m√°ra, ha online sz√°ml√°z√≥ haszn√°lat√°val megsp√≥rolod a dupla munk√°t. A sz√°ml√°z√≥ program kiv√°laszt√°sakor l√©nyeges szempont, hogy mennyire felhaszn√°l√≥bar√°t maga a sz√°ml√°z√≥ program haszn√°lata, illetve a konstrukci√≥ amiben hozz√°juthatsz.
Ntak adatszolgáltatás vendéglátóhelyeknek
2023. 06. 12.
Olvas√°si idŇĎ: 2:55 perc
NTAK havi adatszolg√°ltat√°s - √ćgy n√©z ki a visszat√©rŇĎ folyamat
2021. novembere √≥ta a vend√©gl√°t√≥helyeknek sz√°m√°ra is k√∂telezŇĎv√© tett√©k az NTAK regisztr√°ci√≥t. Ennek c√©lja, olyan val√≥s idejŇĪ statisztikai inform√°ci√≥k szerz√©se, melyek seg√≠thetik a turisztikai ter√ľlet t√°mogat√°s√°hoz sz√ľks√©ges adatvez√©relt d√∂nt√©sek kialak√≠t√°s√°t. EbbŇĎl kifoly√≥lag folyamatos adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©get √≠rtak elŇĎ, mely a sz√ľks√©ges szoftver seg√≠ts√©g√©vel (ami √°lland√≥ √∂sszek√∂ttet√©st biztos√≠t az NTAK rendszerrel) val√≥s√≠that√≥ meg.
e-nyugta rendezet tervezet
2023. 06. 07.
Olvas√°si idŇĎ: 1:47 perc
Mi az e-Nyugta és kiknek lesz fontos?
Az elektronikus nyugta bevezetése, a nyugtaadással kapcsolatos szabályozások átalakítása akár a te vállalkozásodat is érintheti, így mindenképpen érdemes figyelemmel kísérned a változtatásokat.
Ingyenes vendéglátó szoftver NTAK adatszolgáltatással
2023. 05. 24.
Olvas√°si idŇĎ: 3:52 perc
NTAK adatszolg√°tat√°s ingyenes szoftverrel - Hogyan mŇĪk√∂dik?
A Nemzeti Turisztikai Adatszolg√°ltat√≥ K√∂zpontnak (r√∂viden: NTAK) val√≥ adatszolg√°ltat√°s 2023 j√ļlius 1-tŇĎl lesz k√∂telezŇĎ a vend√©gl√°t√≥helyek sz√°m√°ra. Mivel a rendszer m√°r elŇĎzetes jelleggel mŇĪk√∂dik, ez√©rt c√©lszerŇĪ min√©l elŇĎbb elv√©gezni a regisztr√°ci√≥t √©s minden m√°s sz√ľks√©ges technikai keretet ellenŇĎrizni, hogy a jogszab√°ly hat√°lyba l√©p√©sekor biztos ne √©rjen meglepet√©s t√©ged √©s v√°llalkoz√°sodat.
Mit tegy√ľnk a r√©gi online p√©nzt√°rg√©p√ľnkkel
2023. 05. 19.
Olvas√°si idŇĎ: 3:03 perc
Mit tegy√ľnk r√©gi p√©nzt√°rg√©p√ľnkkel?
A p√©nzt√°rg√©p rengeteg v√°llalkoz√°s elengedhetetlen eszk√∂ze, azonban ‚Äď mint minden m√°s eszk√∂z eset√©ben is ‚Äď a p√©nzt√°rg√©pek √©lete sor√°n is elj√∂n az a pont, ahol technikailag lehetetlenn√©, vagy egyszerŇĪen csak okafogyott√° v√°lik a haszn√°lata. Ilyenkor a r√©gi p√©nzt√°rg√©pet le kell selejtezni, ami egy√°ltal√°n nem azt jelenti, hogy ki kell dobni a kuk√°ba. De akkor mi a haszn√°lt p√©nzt√°rg√©ppel a teendŇĎ? A CMO k√∂vetkezŇĎ cikk√©ben ezt a k√©rd√©st j√°rjuk k√∂r√ľl.
Ingyenes POS termin√°l
2023. 05. 15.
Olvas√°si idŇĎ: 3:11 perc
Ingyen POS termin√°l - Ezekre figyelj, ha nem akarod, hogy √°tverjenek!
Ingyenes POS termin√°lt szeretn√©l c√©ged elektronikus fizet√©seinek fogad√°s√°hoz? Van n√©h√°ny dolog amire √©rdemes odafigyelned ‚Äď ezeket mind √∂sszefoglaltuk Neked a CMO k√∂vetkezŇĎ cikk√©ben!
Elektronikus fizetési megoldások
2023. 05. 08.
Olvas√°si idŇĎ: 1:56 perc
Enn√©l egyszerŇĪbb elektronikus fizet√©si megold√°st nem tal√°lsz
2021. janu√°r 1-tŇĎl k√∂telezŇĎ valamilyen elektronikus fizet√©si szolg√°ltat√°s biztos√≠t√°sa az online kassz√°kkal rendelkezŇĎ kereskedŇĎk sz√°m√°ra. A legt√∂bben ilyenkor a bankk√°rty√°s fizet√©sre gondolnak, azonban a modern infrastrukt√ļra t√∂bb, elt√©rŇĎ m√≥don elŇĎny√∂s lehetŇĎs√©get is k√≠n√°l.
Online számlázó program bejelentése a NAV-hoz
2023. 05. 05.
Olvas√°si idŇĎ: 2:42 perc
Online számlázó bejelentése - hogyan álljak neki?
Ha nem akarunk pap√≠r alap√ļ sz√°mlat√∂mb√∂kkel √©s neh√©zkes adminisztr√°ci√≥val bajl√≥dni, vagy √ľgyfeleink szeretn√©k sz√°ml√°ikat elektronikus √ļton is hivatalosan k√©zhez kapni, akkor mindenk√©ppen egy online sz√°ml√°z√≥ programra lesz sz√ľks√©g√ľnk. Ha ezt a m√≥dot v√°lasztjuk, akkor ezt minden esetben be kell jelenten√ľnk a Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatal fel√©. Al√°bbi cikk√ľnkben l√©p√©srŇĎl l√©p√©sre v√©gigj√°rjuk a bejelent√©s folyamat√°t.
Leggyakrabban haszn√°lt eP√©nzt√°rg√©p kieg√©sz√≠tŇĎk
2023. 05. 02.
Olvas√°si idŇĎ: 1:36 perc
Ismerje meg a leggyakrabban használt pénztárgép szoftvereket!
Az online p√©nzt√°rg√©ppel k√∂nnyen teljes√≠thetŇĎ a Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatal fel√© fenn√°ll√≥ adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©g.
NTAK Vendéglátó szoftver
2023. 04. 27.
Olvas√°si idŇĎ: 3:33 perc
NTAK adatszolg√°ltat√°s ‚Äď Vend√©gl√°t√≥sk√©nt ezek az √ļj k√∂telezetts√©gek
A jelenleg hat√°lyos jogszab√°lyok mint√°j√°ra minden, Magyarorsz√°gon mŇĪk√∂dŇĎ vend√©gl√°t√≥ √ľzlet √ľzemeltetŇĎj√©nek (tulajdonos vagy b√©rlŇĎ) k√∂telezŇĎ regisztr√°lnia vend√©gl√°t√≥ √ľzlet√©t az NTAK-ba (Nemzeti Turisztikai Adatszolg√°ltat√≥ K√∂zpont).
Ingyenes számlázó program
2023. 04. 24.
Olvas√°si idŇĎ: 2:11 perc
Ingyenes online sz√°ml√°z√≥ programok - t√ļl sz√©p, hogy igaz legyen?
Az √°ltal√°nos forgalmi ad√≥r√≥l sz√≥l√≥ 2007. √©vi CXXVII. t√∂rv√©ny (√Āfa tv.) 10. sz√°m√ļ mell√©klet alapj√°n 2021 janu√°r 4-tŇĎl az √°fat√∂rv√©ny hat√°lya al√° tartoz√≥ sz√°ml√°kr√≥l minden v√°llalkoz√°s k√∂teles adatot szolg√°ltatni a Nemzeti Ad√≥ √©s V√°mhivatal sz√°m√°ra. Ehhez sz√ľks√©g van egy, a NAV-hoz bek√∂t√∂tt sz√°ml√°z√≥ programra, de term√©szetesen ‚Äď mint sok m√°s, a v√°llalkoz√°sodat √©rintŇĎ k√©rd√©sben ‚Äď ebben az esetben sem mindegy, hogy milyen program mellett teszed le a voksod.
NTAK tan√ļs√≠tv√°ny beszerz√©se az adatszolg√°ltat√°shoz
2023. 04. 20.
Olvas√°si idŇĎ: 2:42 perc
Az NTAK tan√ļs√≠tv√°ny beszerz√©s√©nek menete 5 egyszerŇĪ l√©p√©sben
Az NTAK rendszert √©rintŇĎ √©ppen zajl√≥ v√°ltoz√°sok a te v√°llalkoz√°sodat is √©rintik, akkor mindenk√©ppen √©rdemes odafigyelned a hat√°ridŇĎkre √©s a felt√©telek marad√©ktalan teljes√≠t√©s√©re, hogy elker√ľlhesd a nagym√©rt√©kŇĪ b√ľntet√©st.
bankf√ľggetlen bankk√°rtya termin√°l
2023. 04. 06.
Olvas√°si idŇĎ: 3:43 perc
Melyik POS termin√°lt v√°lasszam? N√©zz√ľnk a r√©szletes √∂sszehasonl√≠t√°st
2021 janu√°r elsej√©tŇĎl minden online kassz√°t haszn√°l√≥ kereskedŇĎ sz√°m√°ra k√∂telezŇĎ valamilyen elektronikus fizet√©si megold√°s biztos√≠t√°sa a v√°s√°rl√≥k sz√°m√°ra. A k√∂zvetlen elektronikus √°tutal√°s k√ľl√∂nb√∂zŇĎ fajt√°i mellett legt√∂bbsz√∂r bankk√°rty√°s fizet√©ssel tal√°lkozhatunk mind fogyaszt√≥k√©nt, mind pedig szolg√°ltat√≥k√©nt. Ehhez mindenk√©ppen sz√ľks√©g√ľnk lesz valamilyen bankk√°rtya termin√°lra. A megfelelŇĎ POS termin√°l kiv√°laszt√°s√°hoz szeretn√©nk seg√≠ts√©get ny√ļjtani al√°bbi √∂sszehasonl√≠t√°ssal.
A legjobb NTAK vendéglátó program
2023. 03. 30.
Olvas√°si idŇĎ: 3:23 perc
A legjobb NTAK éttermi szoftver
Az elm√ļlt √©vekben folyamatosan bŇĎv√ľlt az NTAK (Nemzeti Turisztikai Adatszolg√°ltat√≥ K√∂zpont) rendszer√©nek haszn√°lat√°ra k√∂telezett szolg√°ltat√≥k k√∂re, √©s 2023 egy √ļjabb fordulatot hoz az adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©ggel rendelkezŇĎk sz√°m√°ra. Ha a te v√°llalkoz√°sod is az NTAK rendszerhez csatlakoz√≥k sor√°hoz tartozik, akkor a legjobb szoftver kiv√°laszt√°sa kulcsfontoss√°g√ļ l√©p√©s lesz sz√°modra az adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©hez.
Pénztárgép kiválasztása és igénylése
2023. 03. 28.
Olvas√°si idŇĎ: 1:44 perc
P√©nzt√°rg√©p ig√©nyl√©s l√©p√©srŇĎl l√©p√©sre
Mi a teendŇĎ abban az esetben ha a v√°llalkoz√°sod k√∂teles legal√°bb egy, a Nemzeti Ad√≥ √©s V√°mhivatalhoz bek√∂t√∂tt p√©nzt√°rg√©ppel rendelkeznie? ElŇĎsz√∂r el kell d√∂ntened, hogyan szeretn√©l p√©nzt√°rg√©phez jutni. V√°s√°rolhatsz √ļj vagy haszn√°lt p√©nzt√°rg√©pet, de d√∂nthetsz ak√°r a b√©rl√©s mellett is.
Bankkártya terminál és fizetés
2023. 03. 23.
Olvas√°si idŇĎ: 2:42 perc
2021 √≥ta m√°r val√≥sz√≠nŇĪleg neked is k√∂telezŇĎ a bankk√°rtya termin√°l
2021. janu√°r 1-tŇĎl minden olyan kereskedŇĎnek, aki online p√©nzt√°rg√©pet haszn√°l, k√∂teles elektronikus fizet√©si lehetŇĎs√©get bizots√≠tani a v√°s√°rl√≥i sz√°m√°ra. Mindenk√©ppen √©rdemes tiszt√°ban lenni az aktu√°lis jogszab√°lyokkal, mivel komoly b√≠rs√°got is kock√°ztathat az, aki nem az elŇĎ√≠r√°soknak megfelelŇĎen j√°r el.
Vendéglátó szoftver NTAK adatszolgáltatás
2023. 03. 21.
Olvas√°si idŇĎ: 1:56 perc
K√∂telezŇĎ NTAK rendszer - mivel j√°r ez?
A sz√°ll√°shelyek √©s 2021. november 1-tŇĎl a vend√©gl√°t√≥helyek is k√∂telesek regisztr√°lni a Nemzeti Turisztikai Adatszolg√°ltat√≥ K√∂zpont (NTAK) rendszer√©be. Az adatszolg√°ltat√°s azt a c√©lt szolg√°lja, hogy m√©rhetŇĎ legyen egy telep√ľl√©s vagy t√©rs√©g turisztikai teljes√≠tm√©nye, illetve emellett az √°gazat gazdas√°g√°nak feh√©r√≠t√©se is indokolja ezt. Aki elmulasztja (ha r√° is vonatkozik) NTAK regisztr√°ci√≥t √©s adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©get az ak√°r egy komolyabb b√≠rs√°got is kock√°ztathat ezzel.
Mire figyelj√ľnk online p√©nzt√°rg√©p v√°laszt√°skor
2023. 03. 10.
Olvas√°si idŇĎ: 2:26 perc
Online kassza - Mire figyelj√ľnk a v√°laszt√°skor?
A v√°llalkoz√°sunkban √©s persze mag√°nemberk√©nt is aj√°nlott t√°j√©koz√≥dnunk a kiad√°saink kapcs√°n (k√ľl√∂n√∂sen a nagyobb √∂sszegek eset√©n), hogy a sz√°munkra legmegfelelŇĎbb d√∂nt√©st tudjuk meghozni. Ebben a blog bejegyz√©sben √∂sszegyŇĪjt√∂tt√ľk, hogy az online p√©nzt√°rg√©pek eset√©ben mire √©rdemes odafigyeln√ľnk.
bankf√ľggetlen bankk√°rtya termin√°l
2023. 03. 09.
Olvas√°si idŇĎ: 3:26 perc
Minden POS termin√°l bankf√ľggetlen? √ćme a v√°lasz.
2021 janu√°r 1-j√©tŇĎl minden olyan kereskedŇĎ aki online p√©nzt√°rg√©pet √ľzemeltet, k√∂teles valamilyen elektronikus fizet√©si megold√°st is biztos√≠tania √ľgyfelei sz√°m√°ra. A lehets√©ges opci√≥k k√∂z√ľl m√©g mindig a bankk√°rty√°s fizet√©s a legn√©pszerŇĪbb mind v√°s√°rl√≥i, mind pedig szolg√°ltat√≥i oldalr√≥l. Ahhoz, hogy v√°llalkoz√°sod kezelni tudja a bankk√°rty√°s fizet√©si ig√©nyeket, sz√ľks√©ged lesz egy POS termin√°lra. Azonban egy√°ltal√°n nem mindegy, hogy milyen szolg√°ltat√≥t√≥l, vagy esetleg bankt√≥l szerzed be a k√≠v√°nt eszk√∂zt, mivel hossz√ļ t√°von ak√°r jelentŇĎs k√ľl√∂nbs√©gek is mutatkozhatnak az anyagi terheket illetŇĎen.
A pénztárgép használata megkönnyíti az életed
2023. 02. 27.
Olvas√°si idŇĎ: 1:59 perc
√ćgy teszi k√∂nnyebb√© az √©leted az online p√©nzt√°rg√©p haszn√°lata
Egyeseknek a pap√≠r alap√ļ sz√°mlat√∂mb haszn√°lata elsŇĎ r√°n√©z√©sre egyszerŇĪbbnek tŇĪnhet, azonban √©rdemes lehet sz√°mba venni az online p√©nzt√°rg√©p haszn√°lat√°b√≥l sz√°rmaz√≥ elŇĎny√∂ket is. Vannak olyan esetek amikor k√∂telezŇĎ egy a Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatalhoz bek√∂t√∂tt p√©nzt√°rg√©ppel rendelkeznie a v√°llalkoz√°sunknak. Mindenk√©pp √©rdemes t√°j√©koz√≥dni a hat√°lyos jogszab√°lyokr√≥l, kiv√°ltk√©pp ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a c√©g√ľnkre melyik szab√°lyoz√°s vonatkozik. Egy megfelelŇĎ, felhaszn√°l√≥bar√°t fel√ľlet nagyban elŇĎseg√≠theti, hogy min√©l k√∂nnyebben √©s gyorsabban tanuljunk bele az online kassza haszn√°lat√°ba.
NTAK regisztráció menete NTAK adatszolgáltatásra kötelezetteknek
2023. 02. 27.
Olvas√°si idŇĎ: 3:12 perc
NTAK regisztráció menete NTAK adatszolgáltatásra kötelezetteknek
2021 november 1-tŇĎl a vend√©gl√°t√≥helyek sz√°m√°ra is k√∂telezŇĎ (ez kor√°bban csak sz√°ll√°shely szolg√°ltat√≥kra vonatkozott) Nemzeti Turisztikai Adatszolg√°ltat√≥ K√∂zpont (NTAK) rendszerbe val√≥ regisztr√°ci√≥. Az adatszolg√°ltat√°s c√©lja az √°gazat gazdas√°g√°nak tov√°bb feh√©r√≠t√©se mellett, hogy a gyŇĪjt√∂tt adatok √°ltal m√©rhetŇĎ legyen a telep√ľl√©sek √©s t√©rs√©gek turisztikai teljes√≠tm√©nye. A vend√©gl√°t√≥k is hozz√°f√©rhetnek majd az √≠gy kapott adatokhoz.
Pénztárgép átszemélyesítése
2023. 02. 24.
Olvas√°si idŇĎ: 2:31 perc
Pénztárgép átszemélyesítés - Mire is jó nekem?
Ha v√°llalkoz√°sod fejlesz√©se sor√°n nem √ļj p√©nzt√°rg√©pet v√°s√°rolsz, hanem a b√©rl√©s ‚Äď vagy esetleg egy haszn√°lt eszk√∂z megv√©tele ‚Äď mellett d√∂ntesz, akkor az √ľzembehelyez√©s sor√°n a p√©nzt√°rg√©pnek v√©gig kell mennie az √°tszem√©lyes√≠t√©si folyamaton, hogy a t√∂rv√©nyi kereteknek megfelelve haszn√°lhasd azt. Abben a cikkben az √°tszem√©lyes√≠t√©si folyamat menet√©rŇĎl adunk egy √°tfog√≥ k√©pet, hogy biztosan ne vessz el a b√ľrokr√°cia √ļtvesztŇĎj√©ben.
NTAK adatszolg√°ltat√°s hat√°rideje
2023. 02. 21.
Olvas√°si idŇĎ: 2:22 perc
NTAK regisztr√°ci√≥s hat√°ridŇĎ - fontos d√°tumok a vend√©gl√°tosok sz√°m√°ra
2019 √≥ta a sz√°ll√°shely szolg√°ltat√≥knak k√∂telezŇĎ a Nemzeti Turisztikai Adatszolg√°ltat√≥ K√∂zpontba (r√∂viden: NTAK) val√≥ regisztr√°ci√≥. Ez 2021 november√©ben kibŇĎv√ľlt a vend√©gl√°t√≥helyek √©s egy√©b turisztikai attrakci√≥k k√∂r√©vel is, r√°ad√°sul 2023-t√≥l m√°r adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©g√ľk is lesz a rendszer haszn√°l√≥inak. Ha t√©ged is √©rintenek a v√°ltoz√°sok, √©s semmik√©ppen sem szeretn√©l lemaradni a hat√°ridŇĎkrŇĎl, akkor √©rdemes tov√°bb olvasnod, ugyanis al√°bbi cikk√ľnkben r√©szletesen olvashatsz az NTAK rendszer regisztr√°ci√≥s hat√°ridejeirŇĎl.
V√°ltoz√°s a SZ√ČP-k√°rtya felhaszn√°l√°s√°ban
2022. 01. 11.
Olvas√°si idŇĎ: 1:36 perc
V√°ltoz√°s a SZ√ČP-k√°rtya felhaszn√°l√°s√°ban - friss inform√°ci√≥k
A korm√°ny bejelent√©se alapj√°n: 2022 febru√°rj√°t√≥l m√°jus 31-ig a SZ√ČP-k√°rty√°k b√°rmely alsz√°ml√°j√°ra √©rkezŇĎ √∂sszeg felhaszn√°lhat√≥ lesz hideg √©lelmiszer v√°s√°rl√°sra is. Teh√°t a sz√°ll√°shely, vend√©gl√°t√°s √©s szabadidŇĎ alzsebekrŇĎl fizethetŇĎ innentŇĎl p√©ld√°ul a csal√°di nagybev√°s√°rl√°s a boltban.
pénztárgép köteles tevékenységek -számla vagy nyugtaadás
2022. 01. 03.
Olvas√°si idŇĎ: 2:02 perc
Pénztárgép köteles tevékenységek
Friss v√°llalkoz√≥ vagy? Esetleg valami √ļjba kezden√©l? Tudj meg t√∂bbet arrŇĎl, hogy mikor k√∂telezŇĎ p√©nzt√°rg√©pet beszerezned √©s mikor el√©g csak a sz√°mlaki√°ll√≠t√°s.
bankf√ľggetlen bankk√°rtya termin√°l
2021. 11. 19.
Olvas√°si idŇĎ: 1:11
MitŇĎl bankf√ľggetlen a POS termin√°l
MitŇĎl bankf√ľggetlen egy POS termin√°l √©s mi√©rt van r√° sz√ľks√©ged?
azonnali fizetési rendszer
2021. 11. 11.
Olvas√°si idŇĎ: 0:55 perc
Azonnali fizetési rendszer - blog
Tudj meg t√∂bbet blogunkb√≥l az azonnali fizet√©si rendszer mŇĪk√∂d√©s√©rŇĎl √©s a fogyaszt√≥kra gyakorolt hat√°s√°r√≥l!
Pénztárgép bérlés kontra vásárlás
2021. 11. 05.
Olvas√°si idŇĎ: 1:48 perc
Pénztárgép bérlés kontra vásárlás 2:1
Pénztárgép bérlés vagy vásárlás? Számok, tények, ötletek.
Ezt olvasd el ha olcsó pénztárgépet vennél
2021. 11. 03.
Olvas√°si idŇĎ: 1:27 perc
Ezt olvasd el, ha olcsó pénztárgépet vennél
A p√©nzt√°rg√©p k√∂telezŇĎ, √©s szeretn√©l r√° min√©l kevesebbet k√∂lteni. Ez a blog rem√©lj√ľk seg√≠t jobban eligazodni az olcs√≥ p√©nzt√°rg√©p k√∂lts√©gek √©s lehetŇĎs√©gek k√∂z√∂tt!
bankkártya terminál tények és tévhitek
2021. 10. 22.
Olvas√°si idŇĎ: 2:16 perc
Bankkártya terminál - tények és tévhitek
A pand√©mia felerŇĎs√≠tette az am√ļgy is fel√≠velŇĎ trendj√©t a bankk√°rtya termin√°l haszn√°latnak. Ezen blogunkban megn√©zz√ľk mit √©rdemes kereskedŇĎi √©s v√°s√°rl√≥i szempontb√≥l figyelembe venni ha bankk√°rtya termin√°l beszerz√©s√©n gondolkozunk.
fontos tudnivalók használt pénztárgép vásárlásakor
2021. 10. 19.
Olvas√°si idŇĎ: 2:08 perc
Használt pénztárgép vásárlás - minden amit tudnod kell
Tippek √©s tr√ľkk√∂k, ahhoz hogy megfelelŇĎen tudjunk m√©rlegelni a k√∂lts√©geket √©s az int√©znival√≥kat egy haszn√°lt p√©nzt√°rg√©p v√°s√°rl√°sakor!
PTGREG k√≥d, p√©nzt√°rg√©p be√ľzemel√©s
2021. 10. 08.
Olvas√°si idŇĎ: 2:31 perc
P√©nzt√°rg√©p √ľzembehelyez√©s
V√°llalkoz√°sodhoz fontos elem egy p√©nzt√°rg√©p. Ha pedig p√©nzt√°rg√©p beszerz√©s√©n gondolkozol j√≥ ha ismered a folyamatot ahogyan √ľzembe helyezheted √ļjdons√ľlt kassz√°d!
az online p√©nzt√°rg√©p jelentŇĎs√©ge a kkvknak
2021. 10. 04.
Olvas√°si idŇĎ: 1:57 perc
Az online pénztárgép sikere
M√°r t√∂bb mint 8 √©ve a v√°llalkoz√°sok mindennapjainak r√©sze az online p√©nzt√°rg√©p, visszatekintve elmondhatjuk, hogy ez lett a gazdas√°gfeh√©r√≠tŇĎ int√©zked√©sek z√°szl√≥shaj√≥ja, mely az ad√≥elker√ľl√©s m√©rs√©kl√©s√©re ir√°nyult. N√©zz√ľk, hogy az elm√ļlt idŇĎszakban ez milyen eredm√©nnyel j√°rt.
softPOS terminál, hogyanlesz a telefonból bankkártya elfogadó eszköz
2021. 09. 24.
Olvas√°si idŇĎ: 1:13 perc
Mi az a softPOS?
2021. janu√°r 1-tŇĎl k√∂telezŇĎ az elektronikus fizet√©s biztos√≠t√°sa a p√©nzt√°rg√©ppel rendelkezŇĎ v√°llalkoz√°soknak, v√°laszthatunk egy hagyom√°nyos bankk√°rtya termin√°lt is, de ha szeretj√ľk az innovat√≠v √©s k√©nyelmes megold√°sokat, akkor v√°lasszuk a SoftPOS -t.
Fintech és a CMO kapcsolata
2021. 09. 20.
Olvas√°si idŇĎ: 2:23 perc
Mit jelent a FinTech és mire jó?
A digit√°lis p√©nz√ľgyek leg√ļjabb gener√°ci√≥ja egyszerŇĪbb√©, gyorsabb√° √©s olcs√≥bb√° teszi a p√©nz√ľgyi szolg√°ltat√°sokat. Mit jelent a FinTech √©s mire j√≥?
BŇĎv√ľl a balatoni vend√©gl√°t√≥helyek adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©ge
2021. 09. 08.
Olvas√°si idŇĎ: 1:42 perc
BŇĎv√ľl a vend√©gl√°t√≥helyek adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©ge
Adatszolg√°ltat√°si szigor√≠t√°sokra sz√°m√≠thatnak a vend√©gl√°t√≥helyek √©s turisztikai attrakci√≥k 2022-tŇĎl olvashatjuk a Magyar K√∂zl√∂ny 501/2021. sz√°m√ļ Korm. Rendelet√©ben. N√©zz√ľk ez hogy fog mŇĪk√∂dni √©s hogyan tudsz r√° felk√©sz√ľlni.
pénztárgép történelem
2021. 08. 31.
Olvas√°si idŇĎ: 2:12 perc
Pénztárgép történelem
Gyors, modern, felhaszn√°l√≥bar√°t, ami minden sz√°m√≠t√°st elv√©gez helyett√ľnk? Ilyenek a mai p√©nzt√°rg√©pe, de nem volt ez mindig √≠gy! N√©zz√ľk, hogy milyen utat j√°rt be az eszk√∂z k√∂zel 150 √©v alatt a feltal√°l√°s√°t√≥l a napjainkig.
P√©nzt√°rg√©p NAV elle√∂rzesek a 34. h√©ttŇĎl
2021. 08. 26.
Olvas√°si idŇĎ: 2:03 perc
NAV ellenŇĎrz√©sek a 34. h√©ttŇĎl
√ĖsszegyŇĪjt√∂tt√ľk azokat a NAV ellenŇĎrz√©seket melyek a 34. h√©ttŇĎl v√°rhat√≥ak √©s, hogy hol lehet r√°juk sz√°m√≠tani!
pénztárgép csere örök garanciával a CMO -nál
2021. 08. 16.
Olvas√°si idŇĎ: 3 perc
P√©nzt√°rg√©p csere - hogyan mŇĪk√∂dik a CMO folyamata?
P√©nzt√°rg√©p csere - Hogyan mŇĪk√∂dik a CMO folyamata?
bankkártyák - Hogyan védekezz a bankkártyás csalók ellen
2021. 08. 08.
Olvas√°si idŇĎ: 1:46 perc
Bankk√°rty√°s csal√≥k a NAV nev√©ben k√ľldenek emailt
√öj bankk√°rty√°s csal√°si m√≥dszer terjed a NAV nev√©ben k√ľld√∂tt emailekben. √Črdemes figyeln√ľnk √©s megtenni a lehets√©ges √≥vint√©zked√©seket melyek tal√°n nem is olyan bonyolultak!
CMO elektronikus fizetési partnertalálkozó
2021. 07. 03.
Olvas√°si idŇĎ: 0:55 perc
CMO viszonteladói találkozó
Id√©n m√°sodik alkalommal ker√ľl sor r√° hogy megh√≠vjuk viszontelad√≥inkat egy k√∂z√∂s √∂sszej√∂vetelre hogy megvitassuk a p√©nzt√°rg√©p szektor j√∂vŇĎj√©t, ismertess√ľk a CMO technol√≥giai fejleszt√©seit √©s megh√≠vjunk n√©h√°ny √©rdekes vend√©get!
CMO a Fintechzone rendezvényen, pénztárgép, elektronikus fizetés
2021. 06. 16.
Olvas√°si idŇĎ: 5 perc
CMO a FintechZone-on
Mint kiemelkedŇĎ technikai √©s szolg√°ltat√°sb√©li piaci szereplŇĎ, a CMO csapata is megjelentetett egy cikket a FintechZone oldal√°n. Itt olvashattok egy √∂sszefoglal√≥t, a nemr√©g megjelent, √∂sszevont elektronikus fizet√©si csomagjainkr√≥l!
CMO_sajtomegejelenesek
2021. 05. 18.
Olvas√°si idŇĎ: 10 perc
Sajtómegjelenéseink
Itt találhatóak a CMO sajátómegjelenései

  • cmo_ikon
    V√°llalkozni csod√°s.
  • cmo_ikon
    ElŇĎ√≠r√°soknak megfelelni komplik√°lt.
  • cmo_ikon
    CMO-val viszont gyerekjáték.