Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Készletnyilvántartás pénztárgép adatok alapján - Bemutatjuk az ECR-t!

Raktárkészlet kezelése pénztárgép összeköttetéssel

2024. 05. 21.

Olvasási idő: 4:01 perc

Napjainkban már igen kevesen tartoznak abba a vendéglátóipari kategóriába, amelyben nem kötelező az adatszolgáltatás az NTAK felé. Ezzel szemben a nagy többség már választott vagy nézelődik a számára szimpatikus rendszerek között, ami lehetőleg lefedi a törvényi előírásokat, vagy még segítséget is nyújt azok betartásában. Ismerd meg a CMO ECR rendszerét, ami összetettsége ellenére igen egyszerűen használható, mégis széleskörű szolgáltatásokat ad a kezedbe.

Milyen folyamatok generálták az új, egységes ECR rendszer létrejöttét?

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ létrehozásának talán elsőszámú oka a gazdaság fehérítése volt, hogy a turisztika és vendéglátóipar lényegesen átláthatóbb és könnyebben kezelhető rendszert alkosson. Ennek fejében kezdték el bevezetni fokozatosan az átállást a különböző szektorokban, míg végül az összes részterület sorra nem került.

Ahogyan eddig a NAV felé volt kötelező az adatszolgáltatás, úgy egészítette ki ezt a kötelező NTAK adatszolgáltatás is, ami eleinte kisebb felfordulást okozott a vendéglátósok körében. A CMO ezért hátrébb lépett egyet és tökéletesítette saját felhő alapú rendszerét, hogy minden vendéglátós számára közérthetőbb és egyszerűbb alkalmazásokat hozzon létre, ezzel megkönnyítve a kötelező adatszolgáltatást.

Annak ellenére, hogy az átállást sokan vegyes érzésekkel fogadták, az új rendszer nem csak a kötelező adatszolgáltatásban segít, hanem számos más előnnyel is jár:

  • Hatékony lehetőségeket biztosít a készpénzmentes fizetés kivitelezésére, ugyanis a csomagajánlatokban találunk olyan eszközöket, amelyek a bankkártyás fizetésen túl SZÉP és EgészségPénztár kártyát is elfogadnak. Az elfogadott bankok listája pedig egészen hosszúra nyúlik: SimplePay, Gránit Bank, GooglePay, ApplePay, myRaiffeisen, RalPay, OTP Bank, Takarékbank, Mastercard, Maestro, UnionPay és VISA.
  • Könnyedén kiegészíthető más rendszerekkel szoftveres és hardveres alapon is, így ha a vállalkozás változik, sokkal egyszerűbb lesz az átállás is. Bármikor beszerezhetünk hozzá új pénztárgépet vagy terminált, a rendszer készen áll ezek befogadására mindössze néhány kattintással.
  • Nincs szükség külön blokknyomtatásra vagy adminisztrációra a kötelező adatszolgáltatáshoz, hiszen a beállított rendszerek automatikusan zárják le a rendeléseket. Lényegesen egyszerűbbé válik a készletnyilvántartás, a leltározás, a valós időben történő adatlekérés, valamint a napi zárás folyamata is.

ECR rendszer, ePénztárgép applikáció és kiegészítő alkalmazásaik

Mi az, ami egységes rendszerként is működtethető, de külön külön is teljes egészet alkot? Hát a CMO felhő alapú komplex rendszere! Víziója már az elejétől kezdve a kézhezállóság és az egy helyen történő vállalkozáskezelés volt, ennek köszönhetően születtek meg az egymást is remekül kiegészítő appok, csakúgy mint az ePénztárgép alkalmazás.

Az egyszerű szoftveres illesztés csak hab a tortán, hiszen egyszerre képes NTAK adatszolgáltatásra, hogy neked már ne kelljen ezzel bíbelődni, eleget tesz a nyugtaadási kötelezettségeknek, valamint lehetővé teszi a felhő alapú csatlakozást, hogy bármikor átvariálhasd személyre szabott cikklistádat. Nem okoz majd gondot többé a valós idejű készletnyilvántartás vagy a plusz adminisztrációs feladatok, hiszen a rendszer automatizáltan készíti el ezeket a nyugtákat, vagy küldi be az adatokat a rendelések után.

Bővítsd meglévő rendszeredet úgy, ahogyan az a legjobban kiszolgálja vállalkozásod igényeit, csatlakoztass új eszközöket (legyen az POS terminál, blokknyomtató, vagy komplett asztali pénztárgépek), vagy okosítsd fel szoftveresen az alap eszköztárad. Ehhez többféle megoldást is kínálunk attól függően, hogy inkább gépet bérelnél vagy meg is vásárolnád azt:

  • NTAK ECR csomag: Vásárold meg kedvezményesen saját asztali online pénztárgéped, amit kérhetsz akár részletfizetésre is! A csomag tartalma továbbá az NTAK adatszolgáltatás, amellyel 100%-ban megfelelhetsz a törvényi előírásoknak úgy, hogy minimális effortot kéne beleölnöd a rendszer elsajátításába. Nagy a pörgés, jönnek-mennek a vendégek, ezért elengedhetetlen a gyors nyugtakiállítás? Az NTAK szoftverben kiállított nyugta azonnal és automatikusan kiállításra kerül a pénztárgépen, így nem kell duplán adminisztrálnod. Csökkentsd a hibák lehetőségét, spórolj időt ezzel a konstrukcióval és használd ki az előre feltöltött cikktörzs lehetőségeit a készletnyilvántartás során!
  • NTAK POS ECR csomag: Kevésbé fontos számodra, hogy saját tulajdonú asztali pénztárgépet használj, hanem az a lényeg, hogy tökéletesen működjön? Válaszd NTAK POS ECR konstrukciónkat, ha áthárítanád a gép javítási költségeit, munkadíját és alkatrész költségeit, méghozzá örök garanciával! Hasonlóan az NTAK ECR csomaghoz, ebben is megtalálod a kötelező NTAK adatszolgáltatás alkalmazást, illetve előre feltöltött cikktörzzsel könnyítjük meg a dolgodat, ha cikkelemes értékesítést használsz. Az asztali pénztárgép bérlés mellé egy mindenttudó PAX A920 bankkártya terminál is jár, amellyel egyszerűen és gyorsan tudod lebonyolítani a készpénzmentes fizetést. Mit szólsz, ha ezt még megtoldjuk egy SMART applikációval is, ami plusz kereskedelmi funkciókkal bővíti a rendszert, hogy maximálisan kihasználhasd a csomag nyújtotta előnyöket. Kérj ajánlatot űrlapon keresztül, vagy írj megadott elérhetőségeink egyikén!

Készletnyilvántartás és kötelező adatszolgáltatás egy rendszeren belül

Azt NTAK POS csomagok elsősorban azoknak lett tervezve, akik NTAK adatszolgáltatásra kötelezettek, és szeretnék mindezt egyszerűen, gyorsan és egy felületen kezelni. Mivel a CMO rendszerei egymással maximálisan kompatibilisek, az alkalmazások egymás kiegészítőiként is szolgálnak, de önmagukban is teljes értékű applikációként használhatók. Vendéglátóhelyek számára elengedhetetlen szolgáltatások kombinációja hatékony rendszerbe foglalva.

Az appok Androidos eszközökhöz készültek (Android 9 vagy ennél nagyobb verzió), így letöltheted őket telefonra, tabletre vagy az általunk kínált POS terminálra. Töltsd le az ePénztárgép applikációt vagy SMART kereskedelmi funkciót, és okosítsd fel meglévő online pénztárgépedet cikkelemes értékesítéssel a NTAK adatküldési opció mellé, akár hűségidő nélkül. A valós idejű készletnyilvántartás, a statisztikai adatok elérése és a napi forgalom ellenőrzése csak egy kattintásra lesz!

Nagy a pörgés a hétköznapokban? Egyszerre több asztalnál kell kiszolgálni a vendégeket? Egészítsd ki ECR rendszeretet egy kicsi, kézbeillő, de annál hasznosabb eszközzel: a CashBox PoshPrint Mini adóügyi nyomtatóval. Ez a kis jószág nagy segítségedre lesz, ha mobilis és gyors nyugtakiállításra van szükséged, illesztéséhez WiFi vagy Bluetooth kapcsolatra lesz szükséged.

Az NTAK Base kiegészítő szolgáltatás az ePénztárgép alkalmazáshoz jött létre, méghozzá egyszerűsített, vendéglátós kategória nézettel, előre feltöltött cikktörzzsel és NTAK adatküldéssel, méghozzá hűségidő nélkül. Segítő kezet nyújt a vendéglátóhelyek számára a kötelező adatküldésben való megfelelésnek, mindezt egy egyszerű és kedvezményes konstrukcióba csomagolva, amelyet kérhetsz 3, 6 vagy 12 hónapos időintervallumokra.

Az ECR rendszer lehetővé teszi a SoftPOS app telepítését is akár saját mobilodra, melynek segítségével saját telefonod üzemelhet bankkártyaterminálként. Kapcsold meglévő vagy új számládhoz, az elfogadott kártyák között található a Visa, a Visa Electron, a Mastercard és a Maestro, illetve az adott havi forgalom alapján kerül meghatározásra a tranzakciós díj.

Ne feledkezzünk meg a QR kódos fizetési applikációról sem, amelyet szintén saját telefonra telepítve használhatsz egyszerűen az elektronikus fizetés egyik alternatívájaként. A kártyás fizetésekhez képest ez akár 50%-os spórolást is jelenthet, valamint POS terminálra sincs szükséged hozzá (de ha a telefonod vagy tableted mégsem tudja futtatni, akkor A920 bankkártya terminálunk tökéletes megoldásnak bizonyulhat).

Kérd szakértő kollégáink segítségét bármelyik szoftver vagy eszköz igénylése esetén, vagy kérj ajánlatot elérhetőségeink egyikén, ígérjük nem bombázunk kéretlen levelekkel!