Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Online pénztárgép árak: hogyan találhatod meg a legjobb ajánlatot?

Hogyan válasz a pénztárgép ajánlatok közül

2023. 09. 13.

Olvasási idő: 2:57 perc

Néhány kivételtől eltekintve mostanra a legtöbb vállalkozásnak kötelező online pénztárgéppel rendelkeznie. Ha Neked is szükséged van egy ilyen eszközre, akkor szerencsére a CMO kínálatából számtalan különböző típus és modell közül választhatsz többféle fizetési konstrukció keretén belül. Az alábbi cikkünkkel egy kis segítséget szeretnénk nyújtani az online pénztárgépek árai és funkciói közötti eligazodáshoz.

Vásárlás vagy bérlés esetén lesz-e kedvezőbb árú az online pénztárgép?

Az első kérdés, hogy saját készüléket szeretnél vásárolni, vagy inkább bérelnéd a kiválasztott eszközt? Ez a döntés nagyban befolyásolja az online pénztárgépek árainak alakulását. Abban az esetben, ha saját készüléket vásárolsz, akkor az egy összegben jelent nagyobb kiadást, vagyis ennek a megoldásnak nagyobb a belépési költsége, azonban a vásárlás után az eszköz a Te tulajdonoddá – illetve vállalkozásodévá – válik. Később akár el is adhatod, így ellensúlyozva a kezdeti magasabb költségeket. Továbbá a havi költésgeid is alacsonyabbak lesznek, hiszen nem kell a bérleti díj árát minden hónapban kifzetned az online pénztárgéped után.

Ha a bérlés mellett döntesz, akkor egy kiszámítható, fix havi díjas fizetési konstrukcióval nagy mértékben lecsökkentheted vállalkozásod induló költségeit – jellemzően csak a pénztárgép értékének töredékét kell kaucióként befizetned –, és a továbbiakban is mindig könnyedén tervezhetőek maradnak az ilyen típusú kiadásaid. Mindezek mellett a pénztárgép bérlésével nem csak magát a készüléket bérled, hanem egy teljes szolgáltatás csomagot is, amiben benne van az eszköz javítása, illetve a javítás idejére csere készülék biztosítása is.

Milyen funkciók meglétére érdemes odafigyelni?

Természetesen az online pénztárgépek árát nagy mértékben befolyásolja az, hogy milyen funkciókkal rendelkezik, ezért éredemes alaposan végig gondolnod, hogy vállalkozásodnak pontosan mire van szüksége ezen a területen. Például egy GPS modullal és akkumulátorral felszerelt eszköz valamivel drágább, mint ugyanannak a modellnek a rögzített felhasználási helyre szánt változata, illetve nem elhanyagolható szempont a pénztárgép mérete sem, hiszen előfordulhat, hogy csak egy kisebb méretű eszköz fér el a boltban vagy a pulton.

“Hagyományos” online pénztárgép bővítése ePénztárgép szolgáltatással

A CMO-nál lehetőséged van online pénztárgépedhez hozzákapcsolni az ePénztárgép applikációt, így modulárisan bővítheted meglévő készülékedet. Ennek köszönhetően egészen biztos, hogy mindig csak azokért a szolgáltatásokért fogsz fizetni, amikre vállalkozásodnak ténylegesen szüksége van, ezáltal igen kompetitív áron juthatsz széleskörű funkcionalitással rendelkező online pénztárgép rendszerhez.

Az ePénztárgép applikáció teljesen ingyenes, így egy induló vállalkozás számára kifejezetten előnyös választás lehet. Az alkalmazásban többek között a SMART kereskedelmi funkció segítségével beállítható cikkelemes értékesítés, aminek segítségével sokkal egyszerűbbé és átláthatóbbá teheted a nyugták kiadását és az árukészleted nyomonkövetését. Továbbá vendéglátósoknak fontos szempont lehet, hogy többféle NTAK adatszolgáltatási csomag is választható az ePénztárgép applikáció mellé, így vállalkozásod könnyedén eleget tehet a fennálló adatszolgáltatási kötelezettségnek. Mindezek mellett az ePénztárgép alkalmazás segítségével meglévő okostelefonodat akár softPOS terminállá is alakíthatod. Ennek köszönhetően akár teljes egészében megspórolhatod egy POS terminál árát, vagy a bankkártya leolvasó több havi bérleti díját. Az ePénztárgép applikációhoz Bluetooth segítségével még blokknyomtatót is társíthatsz, ezzel egy könnyű, kis méretű, ezáltal könnyen hordozható rendszert alakíthatsz ki.

Ha nem vagy teljesen biztos benne, hogy vállalkozásod számára pontosan melyik online pénztárgép lenne a legmegfelelőbb, illetve milyen finanszírozási formában juthatsz a legkedvezőbb ajánlathoz, akkor keresd fel szakértő kollégáinkat, akik szívesen segítenek a legjobb megoldás kiválasztásában.