Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Mitől bankfüggetlen a POS terminál

bankfüggetlen POS terminál

2021. 11. 19.

Olvasási idő: 1:11

Bankfüggetlen POS terminál. Miért jó ez vállalkozásomnak?

A POS terminálos fizetési lehetőséggel ma már minden kis- és középvállalkozásnak rendelkeznie kell, hogy eleget tegyen - a törvényileg előírt - elektronikus fizetési lehetőség kötelező biztosításának. Ezen kívül az elektronikus fizetési trendek is ebbe az irányba mutatnak amiről korábban írtunk is egy blogot.

Miért kell a terminál?

Nemcsak a törvényi kötelezettség miatt, hanem ügyfélkörünk igényei miatt is, hiszen egyre népszerűbb az elektronikus fizetés, ha ezt nem biztosítjuk, akkor bizony vásárlókat veszíthetünk! - mert sokaknak már kényelmesebb és gyorsabb megoldás a bankkártyás fizetés, sőt, még biztonságosabb is, a készpénzes fizetéssel szemben!

Mit jelent pontosan a POS rövidítés?

Angolul "Point of Sale", magyarul pedig készpénzmentes értékesítési pont, azaz egy online terminál, ami biztosítja a készpénz nélküli fizetés lehetőségét az értékesítési pontokon.

Milyen extrákkal rendelkezhet egy POS terminál?

A terminálok a legtöbb esetben mobilak, akkumulátorosak, nem köti őket fix ponthoz a vezeték. Képesek érintésmentes fizetések (NFC által) fogadására, ami a pandémiás időszak alatt egyre népszerűbb megoldássá vált, sokan komfortosabbnak érzik már ezt a lehetőséget, mint a készpénzes fizetést. Kifejezetten jól használhatók olyan esetekben, amikor a terminált nem a pénztárgép mellett, fix helyen van elhelyezve, hanem az ügyfélhez/ vásárlóhoz kell vinni, így az azonnali fizetés kényelmes számukra. Emellett a terminálok a mágnescsíkos és chipes fizetéseket is képesek elfogadni, és akár már 4G képesek is lehetnek.

Mitől bankfüggetlen egy POS temrinál?

Egy bankfüggetlen POS terminál esetében az általunk megadott számlaszámra érkezik a befizetett összeg, nem jár vele semmilyen számlanyitási kötelezettség, meglévő számlával is tökéletesen fog működni. Emellett általában széleskörűen fogadja el a kártyatípusokat is, például: a Visát, a Visa Electront, a Mastercardot, a Maestrot vagy akár a SZÉP kártyát és az Egészségkártyát is. Manapság az elektronikus fizetés ezen formáját rengeteg cég alkalmazza.

A CMO kínálatában pénztárgépek mellett, több bankfüggetlen POS terminált található, amik forgalmi elvárás nélkül biztosítják a fent említett extra szolgáltatásokat a kis és középvállalkozásoknak - havidíjas konstrukcióban -, hogy vendégek a lehető legmagasabb ügyfélélményben részesülhessenek, amikor a számla rendezéséről van szó.