Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Azonnali fizetési rendszer - blog

QR kódos fizetés

2021. 11. 11.

Olvasási idő: 0:55 perc

Az azonnali fizetési rendszer fogyasztóbarát és vonzó vállalkozás kulcsa 2021-ben?

A pandémia a hétköznapi élet minden területén hozott változásokat, még nagyobb hangsúlyt kaptak az “azonnali fizetési” megoldások, legyen szó csomagküldésről, bevásárlásról vagy fizetési megoldásokról. Így idénre már ugrásszerűen megnőtt az önkiszolgáló fizetési terminálok népszerűsége is. Mit tartogat a jövő az azonnali fizetési rendszer kapcsán? Nézzük meg közelebbről!

Előrelépés az azonnali fizetési rendszer?

A vállalkozásoknak hamar kellett reagálnia a pandémia okozta fogyasztói szokások változásaira, az új igényekre, ezért innovatív megoldások születtek, hiszen a kontaktmentesség és az önkiszolgálás lehetősége alapelvárássá vált. Így, míg a fogyasztók kényelmesebb ügyfélélménnyel gazdagodtak, mivel gyorsabban, biztonságosabban tudják a vásárlásukat kifizetni, addig a vállalkozó a munkaidőt és a -feladatok elosztását tudja optimalizálni, átcsatornázni az emberi erőforrást a hiányterületekre. Az azonnali fizetési rendszer térhódítása minden tekintetben előrelépést jelent: a kényelmet, a gyorsaságot, a praktikumot és a biztonságot szem előtt tartva.

Mi a jövő?

Ha arra gondolunk, hogy Japánban már rengeteg termék elérhető automatából (pl. üdítők, mindenféle harapnivaló, könyvek, de akár zokni vagy meleg tészta is), akkor kézenfekvőnek tűnhet, hogy Európában is ez a jövő. Emlékezzünk csak vissza, hogy egy évvel ezelőtt már itthon is milyen gyorsan megjelentek a fertőzésveszély elleni védekezés eszközei automatában - egyszer használatos maszk, fertőtlenítőszerek és kesztyűk. De az sem ritka 2021-ben, hogy nyilvános mosdókban szépségápolási és intim higiéniai eszközöket is tudunk már automatából vásárolni, a felhasználók többsége az érintésmentes fizetési lehetőséget választja ilyenkor, ha módja van rá.

Jó példa az elektronikus fizetésre - a közlekedés

Az azonnali fizetési technológia nagy löketet adott a városi közlekedés fejlődésének is, bár a pandémia idején visszaesett az utazóközönség a tömegközlekedésen, de a városi roller- és biciklibérlési hajlandóság felívelt, emellett persze sokan a saját autós közlekedést választották. A parkolóautomaták innovatív fizetési megoldásai, a QR kódos fizetés, az applikáción keresztüli és a jegyautomatás érintésmentes fizetés mind-mind meggyorsították a mindennapi közlekedést, így prognosztizálható, hogy az innovatív megoldásokat a felhasználók a jövőben is előszeretettel használják majd.

Önkiszolgálás is hajtja az innovációt

Vonzó és felhasználóbarát? - ez vár ránk! Sok helyen várható erőforrás-optimalizálás, ahol a vásárlói tevékenység nem igényel felügyeletet, erre látunk már gyakorlatban is több jól működő példát itthon: a nagyobb bevásárlóláncok önkiszolgáló pultja vagy bizonyos gyorséttermek önkiszolgáló modulja kapcsán.

Tedd Te is vonzóvá és felhasználóbaráttá vállalkozásod, nyújts magas ügyfélélményt az innovatív fizetési megoldások biztosításával! - a CMO azonnali fizetési rendszereivel, SoftPOS és QR kódos fizetés havidíjas csomagajánlataival ezt könnyedén megteheted.