Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Kártyaolvasó alkalmazás - Hogyan működik?

Bankkártya terminál - kártyaolvasó

2024. 02. 20.

Olvasási idő: 3:13 perc

A kártyaolvasó alkalmazás alapvetően egy olyan adatbeviteli eszköz, ami képes leolvasni az adott kártya alakú hordozón lévő adatokat. Ez lehet beépített vagy külsőleg csatlakoztatható, ez utóbbival gyakrabban találkozunk a hétköznapokban például beléptető rendszereknél, hűségkártyák beolvasásánál vagy éppen az eSzemélyivel történő ügyintézésnél, de mégis a legáltalánosabb a bankkártya olvasó.

Különféle kártyák, eltérő kártyaolvasó rendszerek

Működési elvüket alapul véve viszonylag sokféle kártyaolvasóval találkozhatunk, ugyanis a használatban lévő, azonosításra szolgáló kártyák mind más és más technológián alapulnak. A hagyományosnak mondható mágneskártyák, chipkártyák és vonalkódos kártyák mellett léteznek úgynevezett közelítőkártyák is, ezeket elegendő ruhán rögzíteni vagy nyakba akasztani, a rendszer így is képes lesz érzékelni őket.

Ne tévesszen meg az elnevezés, hiszen a memóriakártya olvasót is így nevezik, azonban a kettő nem kompatibilis egymással, két teljesen más dolog. A plasztik kártyaolvasó alkalmazás többféle technológián alapulhat, például a szinte minden üzletben és kereskedelmi egységben megtalálható POS terminál egy igen közkedvelt változata. Népszerűségét főként annak köszönheti, hogy bankfüggetlenül használható, ami kapóra jön, hiszen napjainkban már minden kis- és középvállalkozásnak biztosítania kell az elektronikus fizetés lehetőségét.

A POS az angol Point of Sale kifejezés rövidítése, vagyis röviden annyit tesz, mint készpénzmentes értékesítési pont, vagyis egy olyan terminál, ami lehetővé teszi a készpénz nélküli fizetést. A bankfüggetlen kialakításnak köszönhetően a befizetett összeg bármilyen beállított számlára megérkezik, így nem kell új számlát nyitnod, hiszen meglévő számlával is kompatibilis.

POS kártyaolvasó alkalmazás használatának előnyei

A POS terminálok akkumulátorról működnek, így kicsik, praktikusak és egy nagyobb zsebben is elférnek, tehát bárhová magaddal viheted az üzleten belül, vagy több üzlet esetén azok között is.

Számos kártyatípust elfogadnak, akárcsak a Visa, a Visa Electron, a Mastercard, a Maestro, de a SZÉP kártya és az Egészségpénztár kártya is szerepel a listán.

NFC által az érintésmentes fizetések fogadására is képesek, ami kifejezetten jó jött a járvány időszakában, de napjainkban is töretlen maradt a népszerűsége, hiszen gyors, egyszerű és tényleg csak egy érintés szükséges hozzá.

4G kapcsolat létesítésére is képesek ezek a terminálok, valamint a már fentebb említett chipes és mágnescsíkos fizetés sem fog ki rajtuk, ha arra lenne szükség.

Mobilis kivitelezése kényelmesebbé teszi a fizetést olyan helyzetekben is, amikor a vendég helyben szeretne fizetni (például étteremben az asztalánál), így könnyedén kézhez adható a terminál.

Egyes POS terminálok, mint az A920 Pro bankkártya terminál felokosítható további szoftverekkel, mint az ePénztárgép applikáció, együttes megrendelés esetén az ingyenes NTAK vendéglátó szoftver, vagy a SMART kereskedelmi funkció.

POS bankkártya terminálok a saját igényeidre szabva

A myPOS Go terminál egy kicsi, kompakt és kézenfekvő eszköz, ha szeretnéd elkerülni a havi és éves szolgáltatási vagy beállítási díjak kifizetését, mégis kellően okos gépet választanál. Ingyenes kereskedői elektronikus számlával és külön IBAN számokkal rendelkezik 14 különböző valutában, amelyekhez azonnal és közvetlenül hozzáférsz. Használd ingyen a myPOS mobilappot iOS és Android operációs rendszerben egyaránt. Fogyóeszköz nélküli gép (nem használ papírt), az elektronikus nyugtát e-mailben juttathatod el az ügyfélhez a kártyaolvasó alkalmazás által.

Q92 bankkártya terminállal már nem csak a mágnescsíkos, chipes, NFC-s fizetés lehetséges, hiszen a SZÉP kártyát és az Egészségpénztár kártyát is felismeri, illetve saját bankszámlához kapcsolhatod. Linux operációs rendszeren fut, használata gyors és egyszerű, saját beépített SIM kártyával ellátva.

A myPOS Carbon terminál egy igazi terminátor a kártyaolvasók között, stapabíró kialakítása por-, víz- és ütésálló, energiatakarékos, illetve rendelkezik ATEX és IP54 tanúsítvánnyal is. Négymagos, 1.4 GHz-es, nagy sebességű beépített processzorral is működik, miközben kihasználhatod a myPOS App Market alkalmazását, és a többféle online fizetési megoldást is.

Q80 bankkártya terminál esetén nincs forgalmi elvárás, hagyományos kivitele megbízható és strapabíró, emellett bankfüggetlenül használhatod. Kapcsold meglévő számládhoz, használd számos bankkártya típussal, SZÉP kártyával és Egészségpénztár kártyával egyaránt. Beüzemeléséhez vezetékes internetkapcsolat szükséges, a kártyaelfogadói díjakról pedig tájékozódj a leírásban.

A920 Pro bankkártya terminálunk a legnépszerűbb kártyaolvasónk, amelyet hűségidő nélkül igényelhetsz. Bankfüggetlen eszköz, amely SZÉP kártyát is elfogad, számlázásra és számlanyomtatásra is képes. Rengeteg kiegészítő elérhető hozzá, amelyekkel felokosíthatod ezt a kis szerkentyűt, ezekről fentebb már olvashattál. Teljes értékű online pénztárgépként használhatod felokosítást követően adóügyi eszközzel összekötve. A kompatibilis pénztárgépekről és a támogatott adóügyi nyomtatókról a leírásban olvashatsz bővebben.

SoftPOS – az újgenerációs kártyaolvasó alkalmazás

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanánk, nincs szükséged terminálra, mert egy applikáció segítségével annyira felokosíthatod telefonod vagy tableted, hogy azon keresztül is fizethetnek a vendégeid? Elég futurisztikusan hangzik, viszont egy létező dolog, ami Android 9 vagy annál nagyobb operációs rendszerrel rendelkező eszközödön simán megvalósítható. A végeredmény pedig egy bankkártyás fizetésre alkalmas és biztonságos terminál lesz, gyors fizetési lehetőséggel.

Az app egyszerűen letölthető Google Play Áruházból, azonban a SoftPOS kártyaolvasó alkalmazás termináljának generálásához CMO-s szerződésre lesz pluszban szükséged. Ezután megkapod az egyedi aktiváló kódodat, és ha minden stimmel, már be is vetheted élesben az új rendszeredet. Hogyan bizonyosodhatsz meg arról, hogy jól működik a kártyaolvasó alkalmazás? Az app minden sikeres tranzakció után visszajelzést küld banktól függetlenül, és jó ha tudod, hogy MASTERCARD és VISA típusú bankkártyákat fogad el.

Használd a SoftPOS-t az alábbi lépések alapján:

  • Add meg a vásárlás összegét az appba való belépés után.
  • Ezután a vendéged hozzáérintheti a kártyáját az eszközhöz.
  • Majd várd meg a rendszerüzenetet a sikeres fizetésről.

A biztonságról is ejtsünk pár szót, hiszen saját eszközre történő app telepítésnél joggal vetődik fel a kérdés, hogy mennyire férhet hozzá a személyes adatokhoz. A válasz egyszerű: sehogy. Az applikáció teljesen biztonságos, és ahogyan egy hagyományos bankkártya terminál sem tárol érzékeny adatokat, úgy a SoftPOS is megfelel a biztonsági előírásoknak.

Kártyaolvasó alkalmazás bérlés vagy vásárlás az ideálisabb választás?

Bérlés mellett abban az esetben érdemes döntened, ha nem fontos, hogy a sajátod legyen az eszköz. Ebben az esetben az üzembe helyezési díj mellett havidíjjal kell majd számolnod, ami összességében kedvező megoldás is lehet.

Terminál vásárlás mellett is dönthetsz, ha belefér, hogy egy összegben kifizesd az eszközt, viszont hosszú távra szeretnél tervezni vele. Ilyenkor ne csak a terminálok között nézz szét, hanem a csomagajánlatok között is, hiszen sokszor kedvezményesebb ajánlatokat kaphatsz, vagy plusz dolgokkal gazdagodhatsz.

Egy biztos, érdemes nyitott szemmel járni és tájékozódni a bankkártyás fizetési lehetőségek fejlődéséről, ezzel megkönnyítve a saját magad dolgát és növelve vevőid vásárlási élményét.

Szétnéztél már kínálatunkban, de még bizonytalan vagy a választást illetően? Semmi gond, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig segítünk megtalálni a számodra legkedvezőbb ajánlatot!