Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Így teszi könnyebbé az életed az online pénztárgép használata

Az online pénztárgép használatával felgyorsíthatod az értékesítési folyamatod

2023. 02. 27.

Olvasási idő: 1:59 perc

Egyeseknek a papír alapú számlatömb használata első ránézésre egyszerűbbnek tűnhet, azonban érdemes lehet számba venni az online pénztárgép használatából származó előnyöket is. Vannak olyan esetek amikor kötelező egy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz bekötött pénztárgéppel rendelkeznie a vállalkozásunknak. Mindenképp érdemes tájékozódni a hatályos jogszabályokról, kiváltképp ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a cégünkre melyik szabályozás vonatkozik. Egy megfelelő, felhasználóbarát felület nagyban elősegítheti, hogy minél könnyebben és gyorsabban tanuljunk bele az online kassza használatába.

Megbízhatóság

Az online pénztárgép használatának az egyik leglényegesebb előnye, hogy eleget tesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé fennálló adatszolgáltatási kötelezettségünknek. Ez egy elengedhetetlen szempont, mivel ha ennek a kötelességünket nem, illetve nem megfelelően teljesítjük, abban az esetben akár komoly bírságot is kockáztatunk. Egy megfelelő online pénztárgép használata esetén, nyugodtak lehetünk, hogy vállalkozásunk megfelel a jogszabályi előírások erre vonatkozó kritériumainak.

Egy jó minőségű online pénztárgép akár egy hosszú távú befektetés is lehet, mivel egyes nagy forgalommal rendelkező vállalkozásoknál naponta akár több ezer nyugta kerülhet kinyomtatásra, ami igen komoly mértékben igénybe veszi az eszközt. Nagyon fontos hogy megbízható készülékkel rendelkezzünk, ezzel megkönnyítve a mindennapokat. Egy strapabíró online kassza hosszú évekig megbízható társa lehet vállalkozásunknak.

Mivel 2021. január 1-től kötelező valamely elektronikus fizetési szolgáltatást biztosítani az online pénztárgépekkel rendelkező kereskedőknek, több olyan lehetőség is felmerül, ami vonzóbbá teheti vállalkozásunkat a mai modern világban:

  • Bankkártyás fizetés: Sokan ma már csak bankkártyával intézik a kifizetéseiket és egyeseknek alapvető elvárás lett, hogy ne kelljen maguknál készpénzt tartaniuk. Ez cégünk számára ugyan minimális plusz költséget jelenthet, de a vásárlói elégedettség miatt egészen biztosan megtérülő befektetés egy bankkártyás fizetési rendszer fenntartása.
  • Közvetlen elektronikus átutalás: az országon belül néhány másodperc alatt végbemennek az utalások, olyan bankszámlák esetében is végrehajtható, amelyekhez nem tartozik bankkártya, ezzel még szélesebb rétegeket elérve. Ebben az esetben a tranzakció költsége a fizető felet terheli. A közvetlen elektronikus átutalás kiegészíthető QR kódos fizetéssel is, így még nagyobb kényelmet biztosítva a vásárlók számára (mivel a QR kódos fizetés esetén nem kell beírni a fizetési adatokat, elég csak az okostelefonnal beszkennelni a megadott QR kódot).

Ezeknek a fizetési módoknak az elérhetővé tétele bár kérnek némi befektetést, viszont nagy távlatokban elengedhetetlen velejárói egy modern, működőképes vállalkozásnak. Amellett hogy a trendek is ebbe az irányba mutatnak, fontos szempont még, hogy ezáltal gyors és kényelmes vásárlói élményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek.

Igények

Manapság már a legeltérőbb igényekkel is megtalálhatjuk a cégünk számára legmegfelelőbb online pénztárgépet. Meglepően újszerű lehetőségek nyíltak meg előttünk. A hagyományos asztali kassza mellett ma már lehetőségünk van hordozható online pénztárgépet választani, ha az jobban megfelel igényeinknek. Abban az esetben ha a vállalkozásunk változó telephelyen vagy mozgó boltban működtetjük nagy könnyebbség lehet egy hordozható online pénztárgép. Egyes esetekben kiváló megoldást jelenthet a softPOSL, amivel egy applikáció által, már meglévő okostelefonunkból alakíthatunk ki érintéses bankkártyás fizetésre alkalmas terminált. Ezek a lehetőségek soha nem tapasztalt szabadságot jelentenek a cégek számára érdemes kihasználni őket.

Lehetőségünk van online pénztárgép bérlésére is, így kisebb befektetéssel is elérhetővé válhatnak pozitív aspektusai számunkra. Ebben az esetben előre tervezhető, havidíjas konstrukcióban juthatunk hozzá a készülékhez.

Az online pénztárgép használata nagyban megkönnyítheti a vállalkozásunk nyugtaadási kötelezettségének teljesítését. Megbízható választás abban az esetben ha nem akarunk azon aggodalmaskodni, hogy melyik pillanatban vétünk egy teljesen természetes emberi hibát.