Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Ingyenes online számlázó programok - túl szép, hogy igaz legyen?

Ingyenes számlázó program

2023. 04. 24.

Olvasási idő: 2:11 perc

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) 10. számú melléklet alapján 2021 január 4-től az áfatörvény hatálya alá tartozó számlákról minden vállalkozás köteles adatot szolgáltatni a Nemzeti Adó és Vámhivatal számára. Ehhez szükség van egy, a NAV-hoz bekötött számlázó programra, de természetesen – mint sok más, a vállalkozásodat érintő kérdésben – ebben az esetben sem mindegy, hogy milyen program mellett teszed le a voksod.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

A használható funkciók

Az első, és legfontosabb kérdés a funkcionalitás. Természetesen bármikor lecserélheted meglévő számlázóprogramodat, de ezt a hosszadalmas és bonyolult folyamatot jobb elkerülni, ezért érdemes még a kiválasztás előtt alaposan mérlegelni az alábbi szempontokat:

  • Milyen eszközön használnánk az online számlázó programot? – Számítógépen vagy okostelefonon (Android, iOS vagy Huawei rendszeren)?
  • Szükséges-e könyvelődnek külön hozzáférést biztosítanod?
  • Vállalkozásodnak szüksége van-e integrált elektronikus fizetési megoldás biztosítására?
  • Szeretnéd-e egy vagy akár több pénztárgéppel is közvetlenül összekötni a számlázási rendszeredet?
  • Van-e NTAK adatszolgáltatási kötelezettséged?

A CMO által kínált online számlázó program megfelel minden igénynek és természetesen teljes mértékben NAV kompatibilis. Így neked biztosan könnyebb dolgod lesz vállalkozásod pénzügyeinek intézése során, mert mindent kényelmesen, egy felületen megtalálsz, amit ráadásul igényeid szerint akár tovább is bővíthetsz.

A szolgáltatás költsége

Ezeken felül az sem elhanyagolható szempont, – különösen egy újonnan induló vállalkozás esetében – hogy program használata milyen anyagi terhet jelent majd céged számára. Természetesen anyagilag az a legjobb, ha teljesen ingyenesen használhatnád új online számlázó programodat, de vajon van-e erre lehetőség?

A CMO NAV-hoz bekötött ingyenes online számlázó programja segítségével nem kell a rejtett költségektől tartanod.

Az ingyenes szolgáltatás korlátlan mennyiségű számla kiállítását tartalmazza, emellett azonnali hozzáférést biztosít minden kereskedelmi adatodhoz és alapvető statisztikákhoz is, hogy még átfogóbb képpel rendelkezz vállalkozásod pénzügyeiről. Mindezek mellett magas szintű kiberbiztonsági megoldások védik az érzékeny üzleti adataidat, így a program használata teljes mértékben biztonságos. Továbbá már az ingyenes online számlázó program is 100%-ban megfelel a Nemzeti Adó és Vámhivatal által támasztott adatszolgáltatási kötelezettségnek.

Ezekkel a funkciókkal egy egyéni vállalkozás vagy akár egy kisebb cég is megfelelő módon működtethető, de a CMO ingyenes online számlázó programja ezeken felül széleskörű bővíthetőséget is kínál.

Kapcsolható hozzá bankkártya terminál, de akár softPOS elektronikus fizetési megoldás is, így vállalkozásod egy lépésben tehet eleget az elektronikus fizetési megoldások biztosítására vonatkozó kötelezettségeinek.

Ha téged is érintenek az NTAK rendszer változásai, akkor a CMO ingyenes online számlázóprogramjához gond nélkül kapcsolhatsz NTAK adatszolgáltatási modult is, ráadásul ezek közül is választhatsz ingyenes verziót, így még több pénzt takaríthatsz meg vállalkozásod működési költségein.

Továbbá a – szintén ingyenes – ePénztárgép szoftver segítségével céged teljes „pénztárgép ökoszisztémáját” közvetlenül összekapcsolhatod a számlázóprogramoddal, így mindent egy helyről, akár távolról is nyomon követhetsz.

Ha további információra van szükséged az ingyenes online számlázóprogramot illetően, akkor nézz körül a szolgáltatás leírásában, vagy keresd fel szakértő kollégáinkat, akik szívesen segítenek minden felmerülő kérdésed megválaszolásában.