Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

ePénztárgép applikáció borravaló kezelés

Bemutatásra kerül az ePénztárgép alkalmazás alapvető beállításai

CMO AFR QR kódos fizetés logo

Amennyiben a vállalkozásod kezeli a kapott borravalót, úgy azt az adóügyi eszközben is rögzíteni kell! A borravaló összege nem növeli a nyugta végösszegét és a napi forgalmat, de a fióktartalmat igen.

A vendéglátóhelyeknek a borravaló, adóügyi eszközbe történő rögzítésénél megengedett, hogy azt napi zárás előtt, egy összegben, pénztárbevételi bizonylaton, borravaló jogcímen legyen rögzítve.

Borravaaló röggzítése

Borravalót a kosár tartalmához közvetlenül hozzá lehet adni, a ceruza ikonra kattintva.

A borravaló mértéke megadható száralékban és összegszerűen is. Alapértelmezetten a százalékos borravaló adás van kiválasztva, de a kapcsoló átbillentésével ezt módosíthatja.

A borravaló százalékos mértékét meg lehet manuálisan adni, vagy az előre definiált értékre kattintva automatikusan a bruttó végösszegből kiszámításra kerül a borravaló mértéke.

Összegszerű borravaló adásnál csak meg kell adni a kapott összeget.

A "Hozzáadás" gombra kattintva regisztrálásra kerül a borravaló mértéka és a kosár már az ezzel növelt összeget mutatja.


Borravaló rögzítése

Nyugtakép

Fizettetés után, ha van adóügyi kapcsolat, kinyomtatásra kerül a nyugta az alábbi tartalommal.

Vegyes fizetés esetén a borravaló az utoljára megadott fizetőeszközhöz lesz lekönyvelve. Amennyiben nem éri el a borravaló összegét, akkor az előző fizetőeszközből lesz lekönyvelve a fennmaradó rész.

Amit érdemes észrevenni, hogy a nyugta végösszege az értékesített termékek árának összegével egyezik meg, a borravalót nem tartalmazza. Lentebb a nyugta láblécében kerül feltüntetésre a borravaló mértéke és a teljes fizetendő végösszeg.

FONTOS: A Sam4’s pénztárgépcsalád és a Fiscat Neon+ (A180) nem támogatja a láblécre való nyomtatást!


CashBox Base nyugtakép

Értékesítés részletei

Természetesen, ha megnyitjuk a bizonylatot az értékesítések menüpontban, ott is feltüntetésre kerül a borravaló mértéke.


Értékesítés részlete

Fióktartalom

Fizettetés után, ha van adóügyi kapcsolat, kinyomtatásra kerül a nyugta az alábbi tartalommal.

A fióktartalom menüpontban is külön gyűjti az alkalmazás a borravaló mértékét.

FONTOS: A pénztárgépben ilyenkor még nincs regisztrálva a borravaló összege!


Fióktartalom

Borravaló könyvelése

Amikor rákattint a napzárás menüpontra az alkalmazás jelzi, hogy a zárás előtt pénztárbevételi bizonylatot fog kiállítani a nap folyamán kapott borravaló összegéről

Ilyenkor fog az adóügyi eszköz kasszatartalmába bererülni, ilyenkor kerül lekönyvelésre ez az összeg.


Borravaló könyvelése

Pénztárbevételi bizonylat

A figyelmeztető üzenet után lekönyvelésre kerül a borravaló és ha van adóügyi eszköz csatlakoztatva az ePénztárgép alkalmazáshoz, akkor kinyomtatásra kerül a pénztárbizonylat kettő példányban borravaló jogcímen.

Amennyiben eszközvezérlés nélkül használja alkalmazásunkat, úgy a bevételi pénztárbizonylatot manuálisan kell rögzítenie a pénztárgépbe.


Borravaló lekönyvelése