Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Az online pénztárgép sikere

az online pénztárgépek sikere

2021. 10. 04.

Olvasási idő: 1:57 perc

A legnagyobb eredmények

Két szektorban látunk számottevő forgalomnövekedést az online pénztárgép által szolgáltatott adatokból, ezek a vendéglátóipar és a kiskereskedelem, illetve kisebb vállalkozások. Mindez számokban: 3-7%-os növekedés: közepes méretű cégek, 20-26%-os növekedés: legkisebb cégek, 30-40%-os növekedés: vendéglátóipari szektorban szereplő kisebb cégek. Ez érdemi “fehéredést” jelent ezeknél a piaci szereplőknél.

Az online pénztárgépek előnyei kereskedői szempontból

Hatékonyabb lett a versenyhelyzet - egyenlőbb feltételekkel indul minden piaci szereplő. Nem kell a konkurens boltot figyelni, azt nézni, hogy ők mit, hogyan “okosítanak”. Minden kereskedőnél a péztárgép pontosan ugyanúgy kommunikál a Nav -val, ahogy a másiké. Pozitív hatást gyakorolt a gazdaságra - ez mindenkit érint az országban. Azt is, aki a pult egyik felén áll és azt is, aki a másikon. Egy példa: Ennek a gazdaság fehérítő intézkedésnek köszönhető, hogy az állam most olyan pozitív pénzügyi újításokat hozott, melynek hála február 1-től négy százalékkal emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimum. Ennek értelmében a minimálbér bruttó 167.400 forintra, a garantált bérminimum pedig 219.000 forintra nőtt, egyéb igényelhető támogatások mellett melyeket lehetővé tesz a gazdaság fehéredése. Nem kell aggódni a pénztárgépek és a rajta tárolt adatok miatt - Régen még két papírtekercs kellett a péntárgépbe. Egyiket a vevő kapta meg a vásárolt termék mellé, míg a másikat a ellenőrzés céljából hosszú évekig meg kellett őrizni. Ez hely, figyelem és időigényes volt. Ez a “macera”, az online pénztárgépek bevezetésével megszűnt. Több pénz áramlik a költségvetésbe - ami fontos nemzetgazdasági szempontból, de munkavállalói oldalról is előnyökkel jár, hiszen az adók meg nem fizetése gyakran társul a munkavállalói jogok megsértésével, miközben a fent említett módon ez lehetőséget ad széleskörű támogatások finanszírozására. Olcsóbb - ez egy valódi előny. A CMO csomagjaiban már havi pár ezer forintért örök garanciás gépek bérelhetőek és piacvezető árakat kínálunk pénztárgép vásárlására is. Tervezhetővé vállnak a költségek és biztonságot ad az azonnali csere lehetősége.

Ördögi kör?

A korábban kieső költségvetési bevételek miatt jellemző volt az adókulcsok emelése, mely tovább ösztönözte az adó befizetésének elkerülését, így öngeneráló folyamatként: minél kevesebben fizették be az adót, annál magasabbá váltak az adókulcsok, így a szabálykövetők jártak pórul. Az igazságtalan helyzet feloldásához növelni kellett az adóbeszedés hatékonyságát, hogy a lehető legtöbb piaci szereplő egyenértékűen vegye ki a terhekből a részét, így hosszútávon az adókulcsok csökkentése is elindulhat.

Online pénztárgépek a gyakorlatban

A rendszer bevezetésével gyakorlatban a fő cél az addig számla nélkül történő eladások visszaszorítása volt, ezzel az eltitkolt vállalati bevételek, illetve a szürke- és a feketegazdaság visszaszorítása. De az online pénztárgépek bevezetése megkönnyítette az adóhatóság munkáját is, a beérkező pénztárgép forgalmi adatok alapján a gyanús eredményeket produkáló vállalkozások kerülnek elsőként az ellenőrzésre, a kiválasztási folyamat így átláthatóbbá vált.

Elektronikus fizetés a online pénztárgép mellé

A 2013-as online pénztárgép bevezetése után a következő nagy mérföldkő idén, 2021-ben történt, hiszen kötelezővé vált az online kasszát használó kereskedők számára az elektronikus fizetés lehetőség biztosítása - csökkentve így a készpénzforgalmat -, teret engedve az azonnali fizetés népszerűsítésének. A CMO -nál számos elektronikus fizetési módból választhatsz a klasszikus bankkártya terminál mellett QR kódos fizetés és softPOS is elérhető a rendszerünkben melyeket kis költséggel a saját mobilodon használhatsz. A CMO-nál folyamatosan figyeljük a piac változásait és csomagajánlataink valódi segítséget nyújtanak a vállalkozóknak. Online pénztágépeink gyorsan és könnyen igényelhetők és akár 24 órán belül, ingyenes szállítást követően azonnal üzembe helyezhetők.

Bővebb információ: https://cmo.hu/araink