Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

Pénztárgép bérlés kontra vásárlás 2:1

Pénztárgép bérlés kontra vásárlás

2021. 11. 05.

Olvasási idő: 1:48 perc

Nagyon megugrott 2021-ben az új típusú pénztárgép üzemeltetés a vállalkozások között

A COVID sok mindent megváltoztatott a vállalkozások életében. Már az indulás első lépései is körültekintő hozzáállást igényelnek, hiszen olyan új, olykor meghökkentően kedvező áru megoldásokkal találkozhatunk a piacon, ami még az újdonságokra nyitottakat is meglepheti.

Miért is indítunk egy vállalkozást?

Biztosan akadnak olyanok, akik szakmai önérzettel fűtött bizonyítási vágyból, kényszerből, vagy kíváncsiságból vállalkoznak, de őszintétlenség lenne nem elismerni, hogy a többség bizony elsődlegesen profitot szeretne a vállalkozásában elérni és azt a saját hasznára fordítani. Ebből következik, hogy az a régi–régi, megcáfolhatatlan tézis, hogy ami nem hoz pénzt a „konyhára” – közvetve, vagy közvetlen módon - az bizony veszteség, míg, ami pénzt termel számunkra, azt nyereségként könyvelhetjük el.

Saját pénztárgép veszteség – pénztárgép bérlés nyereség a vállalkozásnak

Ennek analógiájára megnézve egy vállalkozás kezdő költségeit, rögtön azt látjuk, hogy az üzlet berendezés és készlet megvásárlása után akadnak még un. kötelező beruházások, mint például az online pénztárgép. A pénztárgép nem termel nyereséget egy vállalkozás számára, nem véletlen zúgolódnak a vállalkozások tulajdonosai, ha a NAV valamilyen jogszabály módosítása miatt, kötelezi őket a pénztárgép cseréjére, természetesen a vállalkozás költségén. Kimondhatjuk kerek perec, pénztárgépet bérléssel szemben kasszát vásárolni egy vállalkozás számára veszteséget jelent. Sok vállalkozás számára lett prioritás a pénztárgép bérlés az elmúlt másfél- két év COVID-dal és szabályozásokkal terhelt pénzhiányos időszakában. A pénztárgép bérlés adataink alapján az idősebb vállalkozók eleinte ódzkodtak, de elmondhatjuk, hogy azt utóbbi másfél évben olyan dinamikus növekedést mutat ez a konstrukció, amely a statisztikát összeállítókat is meglepte.

Megéri vagy nem éri számokban

  • Pénztárgép vásárlás:
  • Pénztárgép vételár: 115 000 Ft + áfa= 146 050 Ft
  • Kaució: 30 000 Ft
  • Havi bérleti díj: 2 490 Ft + áfa= 3 162 Ft
  • Megmarad: bruttó 112 888 Ft

vagy

  • Befektetés a vállalkozásba: bruttó 112 888 Ft
  • Forgási sebesség: 30 nap
  • Haszonkulcs: 10%
  • Profit: 11 288 Ft
  • A pénztárgép bérlet kifizetése után marad 8 126 Ft nyereség!

A fenti számadatok tükrében a kassza vételára, azaz a (115.000 Ft nettó) bruttó 146.050 Ft 15 hónap alatt termelt a vállalkozásnak 121 890 Ft-ot és valljuk be, igen kevés vállalkozás működik átlagos 10%-os haszonkulcs használatával.

Ha béreljük az online pénztárgépet, akkor a bérlésre fordítandó összeg kivételével a maradékot visszaforgathatjuk a vállalkozásunkba, ami minden hónapban kitermeli a bérleti díjat és plusz profittal ajándékoz meg bennünket. Hiába fizetjük meg a bérleti díjakból a kassza árát, a pénz által termelt pénz többszöröse lehet a befektetésnek. Tehát vállalkozói mércével mérve, különösen úgy, hogy vannak olyan szolgáltatók már a piacon, akik örök garanciát is biztosítanak a pénztárgép bérléshez, ez egy igen csak megtérülő, vállalkozóbarát megoldás.

Okos megoldás

Január 1. óta már kötelező az online pénztárgéppel rendelkezőknek biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét. Erre kínál a CMO több csomagot is, ahol a számlázás mellett különböző elektronikus fizetési lehetőségek, bankkártya terminál ajánlatok és olcsó QR kódos fizetéssel a mobilodon , valamint különböző pénztárgép lehetőségekkel várunk. Mindezt most megkaphatod 1 szolgáltatótól havi előfizetésben, hogy ne terheld a vállalkozásod a nyitás után.