Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

ePénztárgép

ePénztárgép, okos megoldás

ePénztárgép megoldások kereskedőknek, vagy vendéglátóhelyeknek NTAK adatszolgáltatással akár ingyenes csomagban is.

NTAK adatküldés

Kedvenc blogjaitok

NTAK regisztráció menete NTAK adatszolgáltatásra kötelezetteknek
2023. 02. 27.
Olvasási idő: 3:12 perc
NTAK regisztráció menete NTAK adatszolgáltatásra kötelezetteknek
2021 november 1-től a vendéglátóhelyek számára is kötelező (ez korábban csak szálláshely szolgáltatókra vonatkozott) Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerbe való regisztráció. Az adatszolgáltatás célja az ágazat gazdaságának tovább fehérítése mellett, hogy a gyűjtött adatok által mérhető legyen a települések és térségek turisztikai teljesítménye. A vendéglátók is hozzáférhetnek majd az így kapott adatokhoz.
Bővül a balatoni vendéglátóhelyek adatszolgáltatási kötelezettsége
2021. 09. 08.
Olvasási idő: 1:42 perc
Bővül a vendéglátóhelyek adatszolgáltatási kötelezettsége
Adatszolgáltatási szigorításokra számíthatnak a vendéglátóhelyek és turisztikai attrakciók 2022-től olvashatjuk a Magyar Közlöny 501/2021. számú Korm. Rendeletében. Nézzük ez hogy fog működni és hogyan tudsz rá felkészülni.
NTAK adatszolgáltatás határideje
2023. 02. 21.
Olvasási idő: 2:22 perc
NTAK regisztrációs határidő - fontos dátumok a vendéglátosok számára
2019 óta a szálláshely szolgáltatóknak kötelező a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (röviden: NTAK) való regisztráció. Ez 2021 novemberében kibővült a vendéglátóhelyek és egyéb turisztikai attrakciók körével is, ráadásul 2023-tól már adatszolgáltatási kötelezettségük is lesz a rendszer használóinak. Ha téged is érintenek a változások, és semmiképpen sem szeretnél lemaradni a határidőkről, akkor érdemes tovább olvasnod, ugyanis alábbi cikkünkben részletesen olvashatsz az NTAK rendszer regisztrációs határidejeiről.