Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

ePénztárgép

ePénztárgép, okos megoldás

ePénztárgép megoldások kereskedőknek, vagy vendéglátóhelyeknek NTAK adatszolgáltatással akár ingyenes csomagban is.

NTAK adatküldés

Kedvenc blogjaitok

Bővül a balatoni vendéglátóhelyek adatszolgáltatási kötelezettsége
2021. 09. 08.
Olvasási idő: 1:42 perc
Bővül a vendéglátóhelyek adatszolgáltatási kötelezettsége
Adatszolgáltatási szigorításokra számíthatnak a vendéglátóhelyek és turisztikai attrakciók 2022-től olvashatjuk a Magyar Közlöny 501/2021. számú Korm. Rendeletében. Nézzük ez hogy fog működni és hogyan tudsz rá felkészülni.
NTAK adatszolgáltatás határideje
2023. 02. 21.
Olvasási idő: 2:22 perc
NTAK regisztrációs határidő - fontos dátumok a vendéglátosok számára
2019 óta a szálláshely szolgáltatóknak kötelező a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (röviden: NTAK) való regisztráció. Ez 2021 novemberében kibővült a vendéglátóhelyek és egyéb turisztikai attrakciók körével is, ráadásul 2023-tól már adatszolgáltatási kötelezettségük is lesz a rendszer használóinak. Ha téged is érintenek a változások, és semmiképpen sem szeretnél lemaradni a határidőkről, akkor érdemes tovább olvasnod, ugyanis alábbi cikkünkben részletesen olvashatsz az NTAK rendszer regisztrációs határidejeiről.
NTAK regisztráció menete NTAK adatszolgáltatásra kötelezetteknek
2023. 02. 27.
Olvasási idő: 3:12 perc
NTAK regisztráció menete NTAK adatszolgáltatásra kötelezetteknek
2021 november 1-től a vendéglátóhelyek számára is kötelező (ez korábban csak szálláshely szolgáltatókra vonatkozott) Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerbe való regisztráció. Az adatszolgáltatás célja az ágazat gazdaságának tovább fehérítése mellett, hogy a gyűjtött adatok által mérhető legyen a települések és térségek turisztikai teljesítménye. A vendéglátók is hozzáférhetnek majd az így kapott adatokhoz.