Ügyfélszolgálat:
H-P 9-16h
szechenyi_logo_mobile

NTAK szoftver árak - Mennyibe kerül átállnod az új adatszolgáltatási rendszerre?

Mennyibe kerülnek az NTAK vendéglátó szoftverek

2023. 06. 20.

Olvasási idő: 3:51 perc

Közeleg a kötelező adatszolgáltatás kezdetének időpontja! 2023 július 1-től élessé válik a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltatási Központ (NTAK) adatszolgáltatási rendszere, ezért érdemes minél előbb felkészítened a vállalkozásodat az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére. Természetesen egy kis- vagy közepes méretű vállalkozásnál az anyagi szempont meghatározó elem a megfelelő szolgáltatás kiválasztásakor, ezért mi a CMO-nál több különböző csomagot is kínálunk, így biztosan megtalálhatod azt, ami pont a Te vállalkozásod méretéhez és költségvetéséhez igazodik.

Mikortól, és kinek kötelező az adatszolgáltatás?

Ha nem vagy biztos benne, hogy a Te vállalkozásod számára is kötelező-e vagy sem az NTAK rendszerén keresztül történő adatszolgáltatás, akkor olvasd el korábbi cikkünket a hatáskör kibővítéséről.

Ha a pontos dátumok érdekelnek – mint például a regisztrációs határidő új vállalkozások számára –, akkor ebben a cikkben megtalálsz minden, a határidőkkel kapcsolatos információt.

Az NTAK kompatibilis szoftverek árai

Az NTAK adatbázissal közvetlen kapcsolatban álló szoftverek árai akár egészen nagy mértékben is eltérhetnek, annak függvényében, hogy milyen kiegészítő szolgáltatásokat és kényelmi funkciókat tartalmaz az adott szoftvercsomag. Mivel a skála meglehetősen széles, ezért egy kis segítséget szeretnénk nyújtani Neked a különböző NTAK szoftvercsomagok árai közötti eligazodáshoz, hogy az egyre közeledő határidő ne helyezzen szükségtelenül nagy nyomást vállalkozásodra.

Ingyenes csomag – teljes körű szolgáltatás havidíj és hűségidő nélkül!

A kezdő vállalkozások számára talán a legelőnyösebb választás az ingyenes NTAK szoftver – NTAK POS Free csomag –, amihez mi a CMO-nál még egy bankfüggetlen bankkártya terminált is adunk, hogy elektronikus fizetési- és NTAK adatszolgáltatási kötelezettségednek egyszerűen eleget tudj tenni. Az ingyenes NTAK program funkcióiról ide kattintva tudsz részletesen olvasni.

A csomag részét képező PAX A920 Pro POS terminálról pedig itt találsz részletes leírást.

Havidíjas csomagok – hogy vállalkozásod rugalmas maradjon

Egy kisvállalkozás esetében fontos tényező lehet a rugalmasság, így egy alacsony havidíjjal rendelkező, széleskörű funkcionalitással bíró NTAK szoftver biztosan megéri az árát. Ha a vendéglátóhelyed az egy helyszínen való értékesítésre van kihegyezve (például egy foodtruck-ot üzemeltetsz), akkor nagy valószínűséggel az online pénztárgéppel és érintésmentes fizetést is lehetővé tevő bankkártya terminállal kombinált NTAK POS ECR csomag lesz a számodra legmegfelelőbb választás. A csomag az előre feltöltött cikktörzsek által kínált kényelmen felül a SMART kereskedelmi funkciókkal való bővíthetőségnek köszönhetően nagy mértékű rugalmasságot is biztosít.

Amennyiben vendéglátóhelyeden egyszerre több helyen is kell nyugtát vagy számlát kiállítanod, akkor jó megoldás lehet vállalkozásod számára, ha egy hordozható POS terminált és egy hozzá tartozó adóügyi nyomtatót választasz a fizetések lebonyolításához. Ebben az esetben az NTAK POS BEE csomag a legjobb választás, mivel itt az NTAK szoftver árába már bele tartoznak a fentebb említett eszközök. Ez a csomag is tartalmazza az előre feltöltött cikktörzseket és a SMART kereskedelmi funkciókkal való bővíthetőséget is.

Éves díjjal rendelkező csomagok és kedvezményes készülékvásárlás – a kiszámítható és stabil működés alapkövei Az alapokra egészen biztos, hogy mindenkinek szüksége van, ezért a CMO csomagjait úgy állítottuk össze, hogy lehetőséged legyen az éves szolgáltatás mellé kedvezményes áron olyan eszközt választani amire éppen szükséged van.

Az NTAK ECR csomag ára magába foglalja a szoftver egész éves díját és az asztali pénztárgép kedvezményes árát is, így minimalizálni tudod a beruházás költségeit. Ezt kiegészítheted az ingyenes ePénztárgép applikációnkkal, hogy okostelefonodból softPOS terminált hozz létre, így a nyugtaadási- és elektronikus fizetési megoldás biztosítására irányuló kötelezettségednek egyszerre tudsz eleget tenni.

A legnagyobb mértékű mobilitásra van szükséged, akkor jó választás lehet számodra, ha az NTAK szoftver mellé, csak kicsi és könnyű adóügyi nyomtatót választasz – ezt szintén kedvezményes áron adjuk az éves szolgáltatás mellé. Ebben az esetben az NTAK BEE csomag lesz vállalkozásod számára a legmegfelelőbb választás.

Az NTAK szoftver ára

Természetesen arra is van lehetőség, hogy csak az NTAK szoftver árát kelljen kifizetned, ezt a CMO-nál havidíjas konstrukció keretén belül akár már havi néhány ezer forintért is megteheted. Az NTAK BASE opció akkor lehet jó választás a vállalkozásod számára, ha már meglévő pénztárgépeid és bankkártyás termináljaid mellé csak az NTAK adatbázisával kapcsolatban álló szoftverre és annak kényelmi funkcióira – mint például a személyre szabott kategória nézet – van szükséged.

Egyedi igények – egyedi megoldások

A fentiekből kiderül, hogy akár kezdeti ráfordítás nélkül, teljesen ingyenesen is alkalmassá teheted vállalkozásod az NTAK adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére, és akár havi néhány ezer forintért már többféle kényelmi funkció és fizetési megoldásokat biztosító eszköz is elérhetővé válik. Ezeken felül rendelkezésre állnak éves díjjal rendelkező csomagok is, így a CMO kínálatában biztosan megtalálod a számodra legjobb választást. Ha további kérdéseid lennének az NTAK adatszolgáltatással, vagy a készülékekkel kapcsolatban, keresd fel szakértő kollégáinkat, akik készséggel segítenek azok megválaszolásában.